FOTO. Stare de alertă: Loc de joacă din Timișoara, luat cu asalt de copii!

explo 1000x200

După ce România a trecut din starea de urgență în starea de alertă, regulile au fost schimbate în direcția unei relaxări, dar comunicările transmise atât la nivel național, cât și la nivel local nu au fost înțelese. Cel puțin pentru anumiți timișoreni care s-au relaxat în zi de duminică, împreună cu copiii, într-un loc de joacă din cartierul Dacia.

Inițial, la Timișoara s-a născut o confuzie în legătură cu deschiderea locurilor de joacă, dar ulterior, primarul Nicolae Robu a spus răspicat că reglementările stabilite la nivelul Comitetului Local pentru Situații de Urgență, în legătură cu deschiderea acestor spații, au fost schimbate conform regulilor impuse la nivel național.

„Când s-a decis că locurile de joacă trebuie închise, acea prevedere din hotărârea noastră locală nu mai putea produce efect. Ca să evităm o anumită derută a cetățenilor, astăzi am supus la vot în același Comitet Local pentru Situații de Urgență o hotărâre prin care se stabilește ceea ce este deja stabilit la nivel național, anume interzicerea accesului în locurile de joacă. Nu mai poate invoca nimeni că la nivel național se spune una și la nivel local se face alta!”, a explicat vineri primarul Timișoarei.

Chiar și așa, lucrurile nu au fost înțelese sau auzite de anumiți timișoreni care și-au scos copiii și nepoții în parcul de joacă din cartierul Dacia. Intrarea nu este blocată și mai mult decât atât, nici adulții și nici copiii nu purtau măști și mănuși care, chiar dacă nu sunt obligatorii în spațiile deschise, i-ar putea proteja într-o anumită măsură. Relaxați, părinții și bunicii stăteau pe bănci în vreme ce copiii se distrau pe leagăne și tobogane.

banner 970 x 250