FOTO. Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara va avea două noi corpuri de clădire. A fost predat amplasamentul

Două noi corpuri de clădire vor fi ridicate la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara. Astăzi a fost predat amplasamentul. Este vorba despre o clădire cu două niveluri şi o alta, doar cu parter. Construcţiile se vor realiza după ce în prealabil au fost demolate mai multe corpuri de clădire care nu mai au utilitate: morgă, fânărie, grajd de animale, garaje şi depozite. Investiţiile se vor face cu bani de la bugetul local.

„Predăm amplasamentul pentru un obiectiv nou, foarte important al acestui spital. El se numeşte «Extindere şi modernizare a ansamblului construit existent la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumofiziologie «Victor Babeş» Timişoara, etapa 1». Este vorba despre extinderea Centrului de recuperare medicală respiratorie. Vor fi noi construcţii şi noi amenajări pe care le facem pentru a asigura condiţii şi pentru această etapă în tratarea bolnavilor, etapa de recuperare. Se vor construi un corp A, cu parter şi două niveluri, al doilea fiind de tip etaj retras şi un corp B, doar cu parter. Se va face o legătură între corpuri şi se vor construi suprafeţe considerabile”, a precizat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Primul corp de clădire va avea la parter hol, sală de aşteptare şi cabinet de investigaţii şi tratament. Primul etaj va cuprinde saloane cu grupuri sanitare proprii şi spaţii medicale, iar etajul II va fi dedicat unei săli de conferinţe şi uneia de curs.

Cel de-al doilea corp de clădire, legat de primul, va fi în regim parter şi va cuprinde spaţii de kinetoterapie, hidroterapie, salină, aerosoli şi sală de mese. Corpurile de clădire vor fi racordate prin holuri, iar circulaţia se va realiza prin intermediul a două case de scară şi trei lifturi.

Noul ansamblu va avea în total 13 saloane, două saloane de studii clinice, cinci cabinete medicale, sală de conferinţe de 50 de persoane şi sală de curs de 70 de persoane. Nu vor lipsi săli de kinetoterapie, aerosoli, salină şi saună. Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 37 de milioane de lei, cu TVA inclus pentru primul corp, respectiv în jur de 8 milioane de lei, TVA inclus pentru cel de-al doilea corp, banii fiind de la bugetul local. Durata de execuţie va fi de 24 de luni.

Lucrările de investiţie la Spitalul „Victor Babeş” nu se vor opri însă aici. „Vrem să demarăm în toamnă PCT-ul, cu scopul diagnosticării cancerului, şi nu numai pulmonar, ci de orice tip. Tot atunci vom aduce şi cel mai important mamograf şi sperăm să facem proiectul de radio-chirurgie care va deservi practic toţi pacienţii cu tumori solide, tumori pulmonare, de sân, neoplazii de creier, prostată şi ficat. Pe de-o parte suntem preocupaţi de pacienţii cu COVID şi pe de altă parte cu proiectele pe infrastructură. Vrem să mergem înainte”, a explicat Cristian Oancea, directorul Spitalului „Victor Babeş” din Timişoara.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/