34 de noi cazuri de coronavirus în Timiş! „Spitalul «Victor Babeş» e plin, nu mai avem niciun loc. Am întors chiar ambulanţele”

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Dacă ieri în Timiş au fost raportate 23 de cazuri de coronavirus, astăzi numărul celor infectaţi la nivelul judeţului a sărit la 34. În ţară, alte 777 de persoane au fost infectate cu noul virus de ieri până azi. Situaţia nu este departe de a scăpa de sub control. La Spitalul „Victor Babeş” nu mai sunt locuri în momentul de faţă pentru pacienţii COVID.

„În acest moment este plin. Am chemat ambulanţele să mutăm nişte pacienţi la Gătaia, unde s-a făcut un pavilion special pentru pacienţii din focarul de acolo. Am reuşit să-l controlăm în acest moment. Nu ştim ce ne rezervă weekendul acesta. Aseară spitalul era plin, nu mai aveam niciun loc, am întors chiar ambulanţele”, a precizat Cristian Oancea, directorul Spitalului „Victor Babeş” din Timişoara.

De menţionat faptul că Spitalul „Victor Babeş” este plin în condiţiile în care s-a reluat activitatea medicală pentru celelalte afecţiuni. La un moment dat erau 250 de pacienţi COVID internaţi, dar atunci tot Spitalul a fost pus la dispoziţia acestor bolnavi.

„Nu putem lua în calcul revenirea la această situaţie, pentru că ar însemna dosar penal pentru corpul medical, pentru că trebuie să deservim şi pacienţii non-COVID. În fiecare zi la Terapie Intensivă avem unul sau două decese. Avem 50 de paturi pentru COVID, la Infecţioase, mai avem 20 de paturi la Infecţioase non-COVID, iar Pneumologia merge cu 80 de locuri non-COVID. La Terapie intensivă avem patru paturi pentru COVID, putem să suplimentăm până la şapte, pentru non-COVID avem şase paturi de Terapie Intensivă”, a adăugat managerul unităţii spitaliceşti.

Cristian Oancea a transmis şi un mesaj celor care nu cred în existenţa virusului şi sunt adepţii a tot felul de teorii. „Îi rugăm să vină la noi în Spital să le arătăm pacienţii de la Terapie Intensivă, pe cei care se sufocă, cu insuficienţe respiratorii. Ne putem lupta cu boala, dar nu ne putem lupta cu tot felul de teorii. Dacă eu fac o greşeală plătesc, şi aşa trebuie să facă şi cei care promovează teorii false, pentru că sunt crimă”, a precizat Cristian Oancea.

La nivel național, de la debutul pandemiei au fost înregistrate 35.003 cazuri. Dintre acestea, 24.335 au fost externate, 22.189 – vindecate şi 1.971 au fost pacienţi infectați care au murit.