[FOTO] Spectacol în dar de Ziua Persoanelor Vârstnice

1000x100 (4)

Persoanele vârstnice din Oravița au fost în centrul atenției în această seară. Consiliul Local, Primăria Oravița, Alianța Pensionarilor din România, filiala Oravița și Casa de Cultură „George Motoia-Craiu” le-au oferit pensionarilor un spectacol cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice.

Ca-n fiecare an, de 1 octombrie, persoanele vârstnice sunt aniversate de autoritățile publice locale orăvițene cu spectacole artistice menite să aducă un strop de fericire și voie bună persoanelor de vârsta a treia. Anul acesta spectacolul anual „O crizantemă pentru vârsta a treia” a adus pe scena Casei de Cultură „George Motoia-Craiu” din Oravița îndrăgiți interpreți de muzică populară bănățeană: Simona Nicolae, Petrică Bănățeanu, Otilia Duma și Marinică Trocea. Acompaniamentul muzical a fost asigurat de Formația Studioului Formula 1 Continental din Timișoara, condusă de maestrul Doru Tăranu – saxofon, acesta avându-i alături pe Adrian Scorobete – sopran, Mara Dragomir – acordeon și Sorin Tudor – orgă electronică.

Mesajul din partea autorităților locale a fost transmis de consilierul local Ioan Zainea și viceprimarul orașului Oravița, Lorena Ion. „Sunt onorată să fiu în mijlocul vârstnicilor orăvițeni, pentru care și eu, și domnul primar purtăm un respect deosebit, încercând să vă oferim la bătrânețe clipe de bucurie. M-au sensibilizat întotdeauna întâlnirile cu dumneavoastră, oameni deosebiți, trecuți prin viață, «căliți», care ne oferiți din prea plinul înțelepciunii dumneavoastră sfaturi prețioase și cuvinte demne de toată lauda. Vă felicit pentru că ați îmbătrânit frumos și v-ați păstrat chipul luminos și sufletul tânăr!”, a fost mesajul adresat pensionarilor de Lorena Ion.

leader board 728 x 90 px

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157673487345241″]

Tot prin grija autorităților publice locale, după spectacolul de muzică populară, cei prezenți la eveniment au depanat amintiri la o cafea și un bufet suedez.