FOTO. Spectacol de poveste al ansamblurilor folclorice, la Moldova Nouă

1000x100 Cuib de vise 1000x100

Tradiția merge mai departe! E garanția dată de tinerii în costume populare, prezenți pe scena de pe faleza Dunării, în cadrul Festivalului Internațional de Folclor.

Nouă ansambluri de dansuri tradiționale românești, sârbești și țigănești au dat startul duminică, 18 august, primei ediții a Festivalului Internațional de Folclor în orașul Moldova Nouă, scopul principal al acțiunilor constând în păstrarea identității și a valorilor culturale moștenite.

Îmbrăcați în straie populare specifice zonei din care provin (Clisura Dunării, Oravița, Serbia), actorii principali ai momentului cultural-artistic au defilat de la Sala de Sport a orașului până pe faleza Dunării mai ceva ca pe podiumurile marilor case de modă, spre deliciul și admirația privitorilor. Ajunși în fața scenei, tinerii au dat startul programului artistic printr-o horă imensă jucată timp de câteva minute.

STPT job 1000x200

Imediat după acest moment, fiecare ansamblu a urcat pe scenă, demonstrând publicului spectator că deține capacitatea de a transmite bunul cultural (moștenit de la o generație la alta) mai departe. Astfel, timp de mai bine de trei ore, dansul și cântecele au reprezentat punctele forte ale evenimentului, la finalul prestație fiecărui ansamblu tinerii fiind invitați la masă.

Ca o noutate, în cadrul festivalului de folclor fiecare dintre ansamblurile prezente au nominalizat câte o reprezentantă pentru a participa la concursul de Miss Etno Girl. În această privință, regula pentru acordarea titlului a fost următoarea: fiecare dintre cele nouă fete prezente pe scenă a trebuit să-și aleagă favorita. În urma votului primit, tânăra Ariana Maria Folea de la KUD Stara Moldava (ansamblul de dansuri Moldova Veche) a obținut titlul de Miss Etno Girl.

La finalul evenimentului, fiecare ansamblu a fost răsplătit cu trofee și diplome.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/