FOTO. Spartanii luptă din nou în Banat! Flavius Biea urcă în ring pentru centura IBA Intercontinental

Flavius Biea e din nou față în față cu un moment-cheie al carierei în boxul profesionist, deoarece vineri va lupta în main-eventul galei Noaptea Spartanilor 2, unde miza pentru el e centura IBA Intercontinental. Sportivul stabilit la Timișoara va lupta cu mexicanul Jesus Gurrola, dar în cadrul galei vor urca și alte nume interesante în ring, precum timișoreanul Daniel Corbeanu, Eduard Gafencu, Robert Cristea, Eronim Arădoaie sau Amansio Paraschiv.

Pentru Biea, va fi primul meci de când a trecut la categoria de greutate Super welterweight și pentru asta, s-a pregătit în Anglia. Arădeanul stabilit la Timișoara și-a amintit de Noaptea Spartanilor 1, când a câștigat la Timișoara centura vacantă WBA Intercontinental. „Cum am făcut și în 2017 la Noaptea Spartanilor 1 la Timișoara, când băiețelul meu avea câteva luni și am spus că centura va deveni jucăria lui, centura IBA Intercontinental trebuie să rămână la Timișoara, i-am promis-o fetiței mele, care are câteva luni. Am făcut sparring-urile necesare, am depus toate eforturile ca această gală să fie la Timișoara. Știu despre adversarul meu că dă foarte mult din brațe și trebuie să fiu atent. Sunt sigur că antrenamentele își vor spune cuvântul”, a declarat Flavius Biea, la cântarul oficial.

Românul va boxa cu mexicanul Jesus Gurrola în main-event, singurul meci care va fi unul de zece runde. Adversarul are o experiență mai mare ca Biea în boxul profesionist și spune că se simte mai motivat când luptă departe de casă. Imediat după cântar, Gurrola s-a pus pe mâncat masa „clasică” după marele test al greutății, o porție sănătoasă de paste cu sos, plus banane. „Mă simt foarte bine aici la Timișoara, am beneficiat de o atmosferă prietenoasă. Ca să fiu sincer, nu știu foarte multe despre adversar, știu doar că e un boxer bun, are forță în pumni. Eu știu că trebuie să vin cu trofeul acasă. Pentru mine e tot aia că boxez în Spania, în Africa, în Canada, unde am boxat. Adversarul e același, arbitri, aceiași. Mă pregătesc să boxez zece runde”, a precizat Gurrola.

Flavius Biea a luptat până acum în 17 meciuri la profesioniști și a câștigat 16 din ele, cu o singură înfrângere. Arădeanul a crescut la Timișoara ca boxer, antrenat de unchiul său, Gheorghe Biea, care nu uită că Flavius a fost campion mondial la juniori. „Abia aștept acest meci. Flavius e pregătit. E un sportiv care are în spatele lui multe rezultate. Am mare încredere în el”, a precizat Gheorghe Biea.

Iată fight-card-ul galei:

1. Nikolaos Theodosiou (Grecia) – Ahmed Cemortan (Rep. Moldova) (middleweight 4 runde)

2. Daniel Bădulescu (București) – Henrich Herak (Slovacia, nu a ajuns la cântar) (super welterweight 4 runde)

3. Robert Cristea (București) – Ionuț Gelep (Râmnicu Vâlcea) (middleweight 6 runde)

4. Amansio Paraschiv (Ploiești) Theodor Boyardjev (Bulgaria) (middleweight 4 runde)

5. Eduard Gafencu (Arad) – Cornel Lyssi (Rep. Moldova)(super middleweight 4 runde)

6. Eronim Arădoaie (București) – Andrei Barbarosa (Rep Moldova) (welterweight 6 runde)

7. Daniel Corbeanu (Timișoara) – Mihail Dutcenco (welterweight 4 runde)

8. Asheley Theophane (Marea Britanie) – Ferenc Hafner (Ungaria) super middleweight 8 runde)

9. Cătălin Paraschivenu (Marea Britanie) – Ionuț Trandafir (Ploiești) (middleweight 6 runde0

10. Flavius Biea – Jesus Gurrola (super welterweight 10 runde)