FOTO și VIDEO. Cele mai importante investiții realizate în Giarmata continuă și în 2022

giarmata 1

Două dintre cele mai importante investiții realizate în Giarmata – Căminul Cultural și grădinița din cartierul Primăverii – vor continua în anul 2022 cu amenajările exterioare. Proiectele sunt realizate cu finanțare din bugetul local al comunei. 

Transformarea Căminului Cultural din Giarmata continuă în 2022. În fața acestuia vor fi amenajate locuri de parcare, cu spațiu verde și alei cu pavaj. De asemenea, în curtea interioară va fi amenajat „Cinematograful copiilor”, un proiect demarat anul acesta, cu ocazia zilelor comunei Giarmata.

Atunci, primăria a organizat „Târgul copiilor”, iar aproape 60 de micuți din comunitate și-au vândut jucăriile, hăinuțele care le-au rămas mici sau cărțile pe care deja le-au citit. Jumătate din banii pe care copiii i-au adunat din vânzări i-au donat pentru acest cinematograf al lor. Primăria le-a promis că va aloca restul de bani pentru amenajarea și infrastructura proiectului. Acolo, în fiecare weekend vor fi proiecții de film pentru copii, selectate pe categorii de vârstă.

targ primaria giarmata

O altă investiție semnificativă pentru comună se va face în grădinița pentru copii din cartierul Primăverii. Pe lângă o zonă verde, spațiul generos de la exterior va fi amenajat cu locuri de joacă pentru micuți, teren pentru sport și o „stradă în miniatură” cu semne de circulație, zonă în care copiii vor avea ocazia să deprindă noțiuni elementare de educația rutieră.

Prin noua organizare a acestui spațiu, autoritățile locale vor să ajute la dezvoltarea abilităților fizice ale copiilor, să îi învețe pe aceștia să lucreze cu logica și creativitatea, să îi îndrume înspre o relație sănătoasă cu natura, să îi ajute în socializare și să le deschidă apetitul pentru activități culturale. În plus, zona va fi iluminată arhitectural, pe timpul nopții.