FOTO. Ședință festivă, expoziții și concert în ultima zi dedicată județului Timiș

po 1000x100px (3)

Ultima zi, dedicată împlinirii a 100 de ani de la instaurarea administrației românești în Banat, a fost sărbătorită printr-o ședință festivă a Consiliului Județean Timiș, expoziții tematice și un concert susținut de Loredana Groza. Orașul de pe Bega a fost timp de patru zile locul unde s-au desfășurat acțiuni pentru copii, spectacole de muzică populară, dar și diferite activități pentru cei mai mari.

Ziua de duminică a debutat cu o întâlnire festivă la Palatul Administrativ din Timișoara. S-au ținut discursuri de mai marii orașului, iar Fanfara din Boblingen (Germania) a întreținut atmosfera, interpretând Imnul Național și pe cel al Uniunii Europene.

Alături de consilierii județeni timișeni au participat și oficiali din Republica Moldova, Germania și Serbia. Un moment important l-a constituit semnarea unui acord de colaborare între Timișoara și Novi Sad.

„De Ziua Județului Timiș am făcut un pas important în colaborarea cu regiunea Vojvodina, cu a cărei capitală, Novi Sad, Timișoara împarte titlul de Capitală Culturală Europeană, în 2021. Am semnat o declarație de intenție de cooperare, un document care consolidează relațiile dintre cele două regiuni vecine”, a precizat Călin Dobra.

Programul a continuat cu un tur al fanfarei din centrul orașului și până la Bastionul Theresia, unde pe tot parcursul zilei s-au desfășurat expoziții, concerte și momente artistice. Petrecerea a fost întreruptă, la un moment dat, din cauza unei furtuni ce s-a năpustit asupra orașului. Show-ul, susținut de Loredana Groza, a fost reluat după ce vremea s-a domolit. Întreg spectacolul s-a încheiat cu un foc de artificii.

Ziua județului a fost aleasă de Consiliul Județean Timiș în urmă cu trei ani. Data de 28 iulie semnifică momentul în care s-a instaurat administrația românească, în județul Timiș-Torontal, avându-l ca prim-prefect pe Aurel Cosma.

banner 1000 x 100 hd

03 britannia 1000 x 100 gif