FOTO Se toarnă asfaltul pe încă o porțiune a centurii de sud a Timișoarei

centura2

Avansează lucrările pe șantierul centurii de sud a Timișoarei. În acest moment, muncitorii toarnă stratul de bază de asfalt pe cel de-al treilea sector al noii șosele, în zona localității Chișoda.

Se lucrează de zor pe șantierul variantei de ocolire Timișoara Sud. Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara informează că echipele antreprenorului care realizează lucrările, Tirrena Scavi, au început, în această săptămână, așternerea stratului de bază de asfalt pe încă un sector al lucrării. De data aceasta, în zona localității Chișoda.

Reamintim că primul strat de asfalt a mai fost așternut, până acum, pe sectoare din zona Freidorf – Utvin și la Moșnița Nouă. Alte lucrări executate în ultima perioadă pe traseul viitoarei centuri de sud a Timișoarei: umpluturi cu pământ, consolidări cu piatră brută, săpături și betonări la șanțurile trapezoidale, diferite lucrări la podețe și pasaje”, a transmis DRDP Timișoara.

leader board 728 x 90 px

Lucrările au început în 25 martie 2020 și ar trebui să fie gata, potrivit contractului, în martie 2022. Antreprenorul estimează că centura de sud va fi finalizată în toamna anului 2022. Centura de sud a Timișoarei va lega DJ591 și DN6 prin sudul orașului și va avea 25 de kilometri.

centura6

centura5

centura4

centura3

centura2

centura