FOTO. Corp nou de clădire pentru copiii care învață la școala din Dumbrăvița. Investiția, din fonduri europene

dumbravita 5

A început construcția unui nou corp de clădire, înălțat de la zero, la Școala Gimnazială din comuna Dumbrăvița. Clădirea va avea trei niveluri, parter și două etaje. Investiția depășește 8 milioane de lei, bani europeni. 

Așa cum e ea acum, școala are patru corpuri de clădire în care învață peste 800 de copii. Cel vechi, dar renovat, cuprinde șase săli de clasă, sală profesorală, bibliotecă, secretariat și direcțiune. Un alt corp nou, parter cu două etaje și mansardă, a fost construit prin co-finanțare primărie-minister și cuprinde, printre altele, 15 săli de clasă și o sală multifuncțională. Un alt corp vechi a fost alocat grădiniței, iar al patrulea se află în afara incintei școlii, la parterul unui bloc renovat în 2005. Școala este supravegheată cu camere video.

Noul corp de clădire va fi ridicat de la zero și va avea trei niveluri: parter cu două etaje. Valoarea totală a investiției este de 8,1 milioane lei, dintre care 7 milioane sunt fonduri nerambursabile. Proiectul este realizat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 și, conform termenului actual, urmează să fie finalizat până la începutul anului școlar viitor.

dumbravita 5

celtic transilvania 1000x100px

dumbravita 3

dumbravita 4

Şcoala Gimnazială din comună a fost înființată în 1892, prin iniţiativa Bisericii Reformate. La acea dată, limba de predare era maghiară. Din 1973, școala a devenit una cu două secții de predare – română și maghiară. Unitatea de învățământ are două cicluri de predare, primar și gimnazial, cursuri de zi, într-un singur schimb.