FOTO: Sârbii le-au oferit reșițenilor o porție sănătoasă de distracție!

Weekendul sârbesc a incendiat zona Victoria din municipiu. Petrecerea a început în forță încă de vineri, dar aseară reșițenii au fost de-a dreptul dați pe spate. Energia soliștilor și voia bună a ansamblurilor i-au făcut pe reșițeni să-și fluture mâinile în aer și să uite până și de ploaie. Sârbii ne-au dat o lecție de distracție de zile mari.

Mii de sârbi din tot județul s-au înghesuit, cu mic cu mare, alături de reșițenii curioși pentru a gusta puțin din acordurile artiștilor lor preferați. Sârbii și românii laolaltă au întins hore aprinse în fața scenei. Până și copiii au țopăit cât i-au ținut picioarele, iar bătrânii și gurmanzii așezați pe la terase cu greu și-au stăpânit picioarele să nu urmeze acordurile la dans.

Error fetching Flickr photos: A feed could not be found at `https://api.flickr.com/services/feeds/photoset.gne?lang=en-us&format=feed-rss_200&nsid=73090501@N07&set=%2072157647165517928&per_page=50`; the status code is `404` and content-type is `text/html; charset=UTF-8`

Veniți din toate colțurile județului, sârbii cărășeni așteaptă în fiecare an cu sufletul la gură petrecerea organizată cu ocazia Zilelor Culturii Sârbe. Cu toate că ploaia le-a cam dat emoții aseară, petrecăreții au rămas pe baricade și s-au distrat la maximum.

„Ne simțim extraordinar, ca la noi acasă. Venim în fiecare an. Este foarte frumos că petrecerile noastre tradiționale se mută la Reșița pentru câteva zile. Să vadă toată lumea că noi ne distrăm în adevăratul sens al cuvântului, nu glumim”, a explicat unul dintre petrecăreții de etnie sârbă.

Minoritățile nu au fost singurele în extaz aseară. Și reșițenii și-au rupt pantofii în horele tradiționale sârbești și au aplaudat până li s-au înroșit palmele.

Error fetching Flickr photos: A feed could not be found at `https://api.flickr.com/services/feeds/photoset.gne?lang=en-us&format=feed-rss_200&nsid=73090501@N07&set=%2072157647161616140&per_page=50`; the status code is `404` and content-type is `text/html; charset=UTF-8`

Scena a fost bătătorită bine de nume mari în lumea muzicală sârbească precum Vera Matović, Formația Bane Vasić, Goran Stefanovici,  Mara Gorun și Dragan Marcu.

Nici ansamblurile tradiționale nu s-au lăsat mai prejos. Dansurile puse în scenă au făcut ca fiecare picior de pe raza zonei Victoria să bată măcar o dată acordurile incendiare. Ansamblurile Soko Socol și Sveti Nikola Radimna au fost cele care au întreținut atmosfera până la miez de noapte.