FOTO. Șantierul primului bazin didactic din Timiș, în întârziere!

bazin jimbolia (2)

Șantierul primului bazin didactic din Timiș, de la Jimbolia, înregistrează întârzieri mari. Lucrările sunt departe de a fi gata, în condițiile în care termenul inițial a trecut.

Consiliul Județean Timiș anunța, în 18 martie 2022, că a au început lucrările pentru bazinul acoperit din Jimbolia. Potrivit contractului, antreprenorul avea la dispoziție 11 luni pentru a le finaliza. Acum, însă, stadiul este de doar 50%, arată estimările.

„Ordinul de începere este semnat, constructorul având la dispoziție, conform contractului, 11 luni pentru predarea investiției la cheie. Valoarea contractului, cu tot cu proiectare și execuție, se ridică la aproape 11 milioane de lei, cu TVA inclus, nouă milioane fiind asigurate de la bugetul de stat”, transmitea, CJ Timiș, în martie anul trecut.

Fotografiile realizate pe șantier ilustrează clar că mai este mult de muncă. Este ridicată structura, dar pereții lipsec, la fel și amenajările conexe.

bazin jimbolia (1)

De noul bazin vor beneficia atât elevii, cât și cei care doresc să se antreneze sau să practice înotul în scop recreativ. Acesta va avea o suprafață utilă de 1.482 mp, fiind prevăzute toate dotările necesare, vestiare, dușuri, grupuri sanitare, cameră de filtrare, pompare și clorinare, cât și spații administrative. Capacitatea acestuia va fi de 65 de persoane, ceea ce permite utilizarea simultană de către două clase de elevi, împreună cu profesorii lor.

Anul acesta, din bugetul județului au fost alocați 5 milioane de lei pentru lucrările de la Jimbolia.

bazin jimbolia (3) bazin jimbolia (5) bazin jimbolia randari

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/