Din 2024, trei dintre microraioanele cartierului Govândari intră în reabilitare

micro 4

După Bulevardul Republicii care își schimbă fața odată cu finalizarea lucrărilor cuprinse prin proiectul tramvai, municipalitatea propune și modernizarea străzilor și aleilor dintre blocuri.

Trei fișe de proiect depuse de Primăria Reșița la Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest au fost avizate pentru exercițiul financiar 2021-2027. Este vorba despre reabilitarea și modernizarea străzilor și aleilor dintre blocurile de locuințe situate în microraioanele II, III și IV din Lunca Bârzavei, reconversia funicularului și introducerea rețelelor de apă și canalizare în zona turistică Lacul Secu. În momentul de față, proiectarea este în lucru pentru două dintre cele trei investiții, urmând ca, de anul viitor, să demareze și lucrările propriu-zise.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Avem trei fișe de proiect câștigate la ADR Vest, iar una este legată de reabilitarea microraioanelor. Noi lucrăm acum la proiectare, urmând ca prin septembrie sau octombrie să primim proiectul tehnic și autorizația de construire, pe care le vom depune la ADR, după care urmează să semnăm și contractul de finanțare pentru a putea scoate la licitație execuția. Ea va începe, cu siguranță, anul viitor, nu mai devreme, pentru că acesta este un proiect mare, de peste 20 de milioane de euro și cuprinde microraioanele II, III și IV. Este un proiect care se desfășoară în ciclul financiar 2021 – 2027 și avem suficient timp pentru a-l face. Este aceeași situație ca și la funicular. Funicularul este tot o fișă de proiect, cu cele opt poduri pietonale și promenada de pe malul drept al Bârzavei, este tot undeva la 20 de milioane de euro. Și aici trebuie să primim proiectul tehnic în toamnă, iar lucrările să demareze, cel mai probabil, la începutul anului viitor.”, a declarat, recent, primarul Ioan Popa, în cadrul unei conferințe de presă.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/