FOTO Șantierul de pe drumul Margina – Holdea, aproape gata. Ministrul Transporturilor anunță și avansarea proiectului lotului 2 al autostrăzii A1

Ministrul Transporturilor a vizitat, ieri, drumul Margina – Holdea, aflat în șantier de aproape două luni, precizând că asfaltarea este gata, iar în această săptămână se vor finaliza marcajele și acostamentele. Cătălin Drulă a anunțat că avansează și proiectul privind realizarea lotului 2 al autostrăzii A1.

Cătălin Drulă s-a aflat, ieri, la Timișoara, unde au avut loc alegerile interne pentru conducerea USRPLUS Timiș. Apoi, ministrul Transporturilor a decis să facă și o vizită pe sectorul de drum DN68A, cuprins între Margina și Holdea, unde au loc lucrări de reabilitare. Această șosea suplinește bucata lipsă din autostrada A1, astfel că este una foarte aglomerată.

Am vrut să mă asigur că ne vom încadra în termenul promis acum două luni, pentru finalizarea proiectului: 10 iulie. Și așa va fi: lucrările sunt pe ultima sută de metri – asfaltarea este gata și mai rămâne pentru săptămâna viitoare finalizarea ultimelor marcaje și acostamente. Mă bucur să văd că am reușit să readucem la un standard decent în câteva luni acest drum, care până acum a avut parte doar de cârpeli și pe care se circula ca în Evul Mediu”, a explicat Cătălin Drulă.

Ministrul Transporturilor a declarat că pe aproximativ patru kilometri a fost nevoie de lucrări mai complexe, de refacere a fundației, iar pe cei șase kilometri care aveau fundația neafectată, Direcția Regională de Drumuri Timișoara a așternut asfalt nou.

Cătălin Drulă a mai precizat că avansează și proiectul privind realizarea lotului 2 al autostrăzii A1.

Aceste lucrări de reabilitare erau necesare, dar asta este doar o soluție temporară. Trebuie să închidem sectorul-lipsă din A1, Lugoj-Deva Lot 2, sectorul tunelelor. Patru ani s-au pierdut pentru acest proiect, pe care l-am deblocat în primăvară și, pe 10 mai, s-au depus în sfârșit candidaturile constructorilor la faza de precalificare. Lotul 2 este propus pentru finanțare prin PNRR. În săptămânile următoare va fi anunțată lista scurtă cu primii 6 calificați în cadrul licitației”, a detaliat ministrul Transporturilor.