FOTO. S-a deschis! Spectacolul de lasere, mascotele gigant și concertul Andra au atras mii de vizitatori la Parcul Crăciunului

parc 8

Parcul Crăciunului de la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara a atras, în ziua deschiderii, mii de vizitatori, adulți și copii, care au asistat la spectacolele susținute pe scena principală, au luat parte la activitățile oferite de actorii Teatrului Merlin sau la atelierele din cortul amenajat de cei de la Muzeul de Artă. Seara a fost animată de show-ul de lasere și concertul Andrei.

Primul festival de iarnă din vestul țării și-a deschis porțile sâmbătă după-amiază. Cele 10 hectare ale Muzeului Satului au fost împodobite festiv, iar în căsuțe și rulote, comercianții au oferit produse specifice de sărbători și mâncare tradițională.

În mai multe corturi amenajate la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara au fost pregătite activități pentru copii. În cel al Teatrului Merlin, copiii au putut picta pe figurine de ipsos și au luat parte la spectacolul interactiv Cufărul magic. Pe aleile muzeului, timișorenii au întâlnit mai multe păpuși gigant: balerina Gigalateea, prima marionetă gigant din România, mânuită cu ajutorul firelor de actorii Teatrului pe roți din Arad, dar și Biciclistul sau Dragonul. Iar în cortul Muzeului de Artă, copiii au fost invitați să picteze telegrame și icoane pe sticlă.

Tot pentru copii, organizatorii au lăsat accesul gratuit la patinoar, mașinuțe tamponabile, trenuleț și carusel.

Deschiderea oficială a Parcului Crăciunului a avut loc cu fanfară și salve de tun, apoi a urmat show-ul de lasere urmărit de sute de oameni. Seara s-a încheiat cu recitalul Andrei.

parc 7

Parcul Crăciunului va fi deschis de marți până duminică până în 23 decembrie. Transportul către Muzeul Satului este asigurat în mod gratuit, prin curse regulate. Plecările au loc din centrul orașului către parc și retur, în intervalul orar 16.30-22.30, câte o cursă/oră. În plus, autobuzul 46 (Bastion – Muzeul Satului) are 9 stații cu plecare de la Bastion până la Muzeul Satului, până la ora 23.

Intrarea la Parcul Crăciunului este liberă și se face doar în baza certificatului verde. Programul complet al evenimentului poate fi găsit pe www.parculcraciunului.ro.