FOTO. Rugăciuni, colinde și urări de bine la final de an în ultima ședință a Consiliului Local Bocșa

primaria bocsa iarna

Ultima ședință ordinară a Consiliului Local din acest an a fost una specială la Bocșa. S-a început cu Tatăl nostru și s-a încheiat cu o colindă și un pahar de șampanie.

Preoții și pastorii din oraș au participat săptămâna aceasta la ultima ședință ordinară din an. Prezența lor a avut dublă semnificație: pe de-o parte – caracterul festiv al ședinței, iar pe de altă parte – unul dintre proiectele de hotărâre a vizat alocarea de sume de bani din bugetul local pentru unitățile de cult.

preoti bocsa cl (2)

În total au fost alocați 570.000 de lei, după cum urmează:

 1. Parohia Ortodoxă Română „Sf. Ierarh Nicolae” – Bocșa Română I – 100.000 de lei
 2. Parohia Ortodoxă Română – Bocșa Română II – 200.000 de lei
 3. Așezământ eclesial social „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” și „Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș” – 35.000 de lei
 4. Mănăstirea „Sf. Prooroc Ilie” de la Izvor – Bocșa Vasiova – 25.000 de lei
 5. Parohia Ortodoxă Română – Bocșa Vasiova – 15.000 de lei
 6. Parohia Ortodoxă Română – Bocșa Montană – 100.000 de lei
 7. Parohia Romano-Catolică Bocșa – 20.000 de lei
 8. Biserica Penticostală Măgura – 5.000 de lei
 9. Biserica Penticostală „Eben-Ezer” – Bocșa Montană – 20.000 de lei
 10. Biserica Penticostală Betesfa – Bocșa Română – 20.000 de lei
 11. Biserica Baptistă Harul – Bocșa Montană – 20.000 de lei
 12. Biserica Baptistă Emanuel – Bocșa Română – 10.000 de lei

preoti bocsa cl (1)

„Este vorba despre alocările care au fost date anul acesta către bisericile din oraș. Vă mulțumesc că ați făcut un efort și dumneavoastră, și noi, aparatul, să facem rost de aceste sume care chiar nu sunt puține. Față de alte comunități, orașul Bocșa chiar s-a îndreptat către toate bisericile. Am încercat să dăm la fiecare în funcție de lucrările care au avut loc, de necesitățile stringente ale fiecăruia. O să mai avem și la anul, în fiecare an noi am sprijinit bisericile. Mă bucur că sunt prezenți aici, cu noi, toți preoții și pastorii care au putut să vină.”, a spus primarul Mirel Pascu la începutul ședinței de Consiliu Local.

Întrunirea a debutat cu rugăciunea „Tatăl nostru”, iar la finalul ei s-a cântat „O, ce veste minunată!”. De asemenea, fiind ultima ședință din an înainte de sărbători, s-a ciocnit un pahar de șampanie.

sampanie bocsa