FOTO: Ruga de la Oraş continuă la Caransebeş

Tradiţionala sărbătoare organizată de Primăria Caransebeş şi Casa de Cultură „George Suru” a adunat astăzi mii de oameni în centrul oraşului. Până în Parcul Teiuş, parada portului popular cărăşean a atras milioane de priviri.

După ce ieri manifestarea a debutat în sala de spectacole a Casei de Cultură, marcând astfel şi Ziua Europei, astăzi punctul culminant a fost reprezentat de parada portului popular. În sunetul fanfarei din Caransebeş, alaiul a plecat din Piaţa Revoluţiei deplasându-se pe traseul „Arcul Împăcării” – P-ţa Elie Miron Cristea – Str. Episcopiei – P-ţa G-ral I. Dragalina – Str. Nicolae Bălcescu – Str. Cloşca – Parc Teiuş. După ce şi-au etalat porturile tradiţionale înflorate, ansamblurile folclorice şi-au demonstrat şi talentul. Au urcat pe scena amenajată în parc formaţiile: „Gugulanul” – Borlova; „Armenişana” – Armeniş, „Dudeşteana” – Dudeşti, jud.Timiş, „Florile Semenicului” – Bolvaşniţa, „Junii gugulani” şi ,,Bobocii Banatului” – Caransebeş şi ,,Săcana” din Sacu.

DSC_1419,,Cred că tot programul pe care Casa de Cultură din Caransebeş şi primăria îl va etala în aceste zile are şi va avea un mare succes. Asta pe lângă faptul că duminică, la Sfânta Liturghie, vom avea foarte multi ierarhi din toată România, un concert simfonic în faţa Catedralei Învierea Domnului din Caransebeş… Sunt sigur că toate acestea sunt motive suficiente ca toată lumea să se simtă bine, să fie fericită, mai aproape de Dumnezeu, să aleagă municipiul Caransebeş ca destinaţie turistică şi ca destinaţie spirituală”, a declarat pentru Express de Banat Marcel Vela, primarul municipiului Caransebeş.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157633465394270″]

Ca în fiecare an, programul bogat al Rugii de la Oraş din Duminica Tomii adună foarte mulţi cetăţeni, atât din Caransebeş, zona adiacentă municipiului, cât şi din tot judeţul Caraş-Severin. Aceştia nu au parte doar de spectacole, ci şi de o serie de degustări bănăţene, specifice unei asemenea manifestări, oferite de comercianţii prezenţi. Nici copiii nu sunt daţi la o parte. Cei mici, dar şi cei mari au la dispoziţie nenumărate maşinuţe şi maşinării în care să se joace în voie.

,,Sărbătoarea noastră tradiţională este un bun prilej de a te relaxa şi de a te bucura de frumoasa şi buna iniţiativă a primarului. Dacă în parcul Teiuş, locul unde se desfăşoară manifestările, există populaţie în fiecare an înseamnă că tot ceea ce s-a pregătit este binevenit, iar oamenii sunt de accord şi se bucură”, a fost părerea unei caransebeşence.

Pentru cei prezenţi au cântat şi soliştii vocali: Ştefan Isac, Vanesa Olan, Alin Olan, Loredana Sitaru, Ionela Bădălan şi Daniela Văcărescu, acompaniaţi de taraful „Olanii”. Spectacolul ,,Folkloric extraordinary” a continuat cu Ansamblul folcloric profesionist „Banatul” din Timişoara şi soliştii Doriana Talpeş, Florin Pistrilă, Maria Milu Sorescu şi Dumitru Teleagă.

Petrecerea va continua mâine, de la ora 18.00, cu ansamblul folcloric de tineri din Seceani, Serbia, ansamblul de dansuri „Cununiţa” şi fanfara din Bănia. De la ora 20.30 va intra pe scenă ansamblul „Vlastimir Pavlovic Carevac”, din Veliko Gradişte.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/