FOTO. Ripensia, o nouă prestație slabă și în Cupa României. Sepsi a trecut lejer de trupa lui Pelici

Sepsi Sfântu Gheorghe nu a avut o misiune grea la Timișoara, pe arena Electrica, unde a învins-o cu 4-1 pe Ripensia Timișoara. Echipa lui Csaba Laszlo a dat primele trei goluri din trei cornere identice, ceea ce spune multe despre problemele din defensiva roș-galbenă. În aceste condiții, golul marcat de Călin Toma nu prea a mai contat, iar în repriza a doua, degeaba s-au mai trezit fotbaliștii lui Pelici, că tot au mai luat un gol.

Prima ocazie a jocului a fost a gazdelor, după o lovitură liberă trimisă pe poartă de Apro, dar portarul Niczuly a intervenit la timp. Sepsi a deschis însă scorul în minutul 10, după un corner de pe dreapta, Istvan Fulop i-a trimis lui Nicolae Carnat, iar tânărul a deschis scorul. Peste un sfert de oră, după un corner identic, Apro a respins greșit un șut al lui Ștefănescu, iar Ben Moussa a marcat pentru 0-2. Ripensiștii au înscris golul de onoare în minutul 29, când Toma a fructificat o centrare venită de la Lungu. Cu Tînc ieșit accidentat imediat după ce s-a înscris, Sepsi a redevenit liniștită în minutul 31, după un alt corner, cu Dylan Flores, de data aceasta la finalizare.

Ripensia nu a mai făcut atâtea „cadouri” oaspeților în repriza a doua. Roș-galbenii s-au mai trezit, dar din păcate pentru ei, mult prea târziu, când era deja 1-3. Diferența de calitate a continuat însă să fie clară pentru Sepsi. Timișorenii au avut cea mai mare ocazie în minutul 64. Niczuly a intervenit la un șut al lui Golda, iar Popovici a venit din urmă, dar reluarea sa a fost respinsă, salvator, în corner. Tot Popovici a fost la originea unei alte ocazii, dar Monea nu a putut relua în plasa porții din fața lui Niczuly. Pe final, în minutul 85, nou-intratul Adebanjo a marcat cum a intrat în teren, după o greșeală a defensivei gazdelor.

Ripensia Timișoara: Păduraru – C. Lungu, Tînc (Țiereanu 30’), Apro, , C. Toma, Burdeţ, Al. Neagu ( Vl. Tudorache 55’), Monea, Al. Popovici, Chera (Voinea 79’), Golda

Sepsi: Niczuly – Dimitrov, Bouhenna, Diakhite, Konongo, Ben Moussa, Flores , I. Fulop (Deaconu 70’), Salli (Adebanjo 84’), M. Ştefănescu, Carnat (Y. Hamed 46’)

Pelici a radiografiat clar modul în care elevii săi au pierdut meciul. „Nu prea am contat în prima repriză. A doua repriză a fost foarte echilibrată și probabil dacă făceam 3-2 putea fi chiar mai îndârjit jocul. Meciul l-am pierdut în prima repriză, pentru că am fost aerieni la trei cornere. Când primești trei goluri din cornere trase aproape la indigo e greu să mai emiți pretenții. Îmi pare rău că nu am reușit să intrăm în teren la înălțimea sau la miza partidei, pentru că în a doua repriză nu a fost mare diferență. Am avut situații bune de a reveni, cred că am avut patru sau cinci ocazii mari. Am avut și noi faze fixe din apropierea careului pe care, în schimb, le-am tratat cum le-am tratat și le-am executat cum le-am executat. Diferența s-a făcut și la finalizare. Din păcate, am pierdut la un scor mare. Chiar dacă era să ieșim din Cupă, nu trebuia să o facem la diferența aceasta și în niciun caz să le ușurăm munca prin trei goluri din cornere în care fiecare știe cu cine să stea. E vorba doar de răspundere, personalitate și responsabilitate”, a precizat Pelici.

Csaba Laszlo a spus că e supărat că pe alocuri echipa sa s-a relaxat în timpul meciului. „Dacă am câștigat cu 4-1 în deplasare, nu pot decât să-mi felicit echipa. Am jucat cu o echipă de Divizia B care vrea să demonstreze că poate juca un fotbal bun. Am meritat victoria, dar am văzut multe greșeli la echipa mea. Nu trebuie să dăm atâtea șanse adversarului. În repriza a doua am făcut prea multe faulturi la 16-20 de metri. Sunt însă fericit că nu s-a accidentat niciun jucător. Unii jucători m-au convins că merită să joace și în campionat, dar vreau mai mult de la echipa mea. Trebuie să marcăm de fiecare dată când avem ocazia. Am văzut că au menajat unii jucători pentru duminică. Viitorul a pierdut cu un adversar de Divizia C, de aceea trebuie să iei fiecare adversar foarte în serios. Cred că diferența a făcut-o faptul că jucătorii mei au avut mai multă experiență și calitate. Dacă adversarul avea mai mulți jucători de calitate, poate jocul nu era așa. Pentru că și noi am făcut greșeli. Dacă jucătorii simt că adversarul nu pune presiune și nu are calitate, iau meciul mai ușor. Și ei au văzut asta și pentru asta am fost puțin supărat”, a punctat Csaba Laszlo.

Ripensia va juca duminică, de la ora 11.00 în campionat, pe Electrica, cu Snagov.