FOTO. Regal folcloric la Festivalul Sânzienelor din Forotic

Nume mari ale cântecului popular din Banat au urcat pe scena celei de-a VI-a ediții a Festivalului Sânzienelor, manifestare organizată în perioada 25-27 iunie, la Forotic.

În organizarea Primăriei și a Consiliului Local Forotic, evenimentul a adunat la un loc nume mari ale cântecului popular bănățean, precum Ramona Vița, Camelia Ciocu, Lăzărică Imbrescu, Nicu Novac și fiica acestuia, Nicoleta, dar și soliști vocali din generația tânără – Mădălina Benea și Lorena Tirla.

Au mai răspuns invitației lansate de organizatori și ansamblurile școlilor din Grădinari, Răcășdia, Ticvaniu Mare și Vărădia, care au urcat pe scena festivalului în prima seară, alături de elevii unității de învățământ „Petru Oalde” din Forotic.

De asemenea, pe parcursul celor trei zile și-au mai dat concursul în fața publicului din Valea Carașului și ansamblurile și formațiile de dansuri populare „Hora Carașului”, „Bocșana”, „Doina”, „Semenicul”, alături de orchestra „Virtuozii Semenicului”, „Soko”, „Junii Gugulani”, „Cununa Timișului”, precum și formația „Generația 9”. „Festivalul se află la cea de-a VI-a ediție, însă este pentru prima dată când se prezintă la un asemenea nivel. În anii precedenți, evenimentul a fost organizat de școala din Forotic, iar la el participau ansambluri și grupuri de copii din localitățile cărășene. Însă mi-am dorit să dăm amploare acestui eveniment, lucru care ne-a reușit. Pe viitor, îmi doresc să-l organizăm în colaborare cu Consiliul Județean Caraș-Severin, cu precizarea că mi-aș dori să avem în fiecare an locație diferită în comună, pentru că avem mai multe localități. Și pentru că ne dorim înființarea unui ansamblu de dansuri populare și a unei fanfare, am făcut și demersurile necesare în acest sens. Voi fi partener în cadrul unui proiect, prin care voi putea achiziționa 20 de perechi costume populare și instrumente muzicale pentru fanfară.”, a declarat primarul comunei Forotic, Alexandru Sporea.