FOTO. Protest la Reșița organizat de cetățenii din Zorlențu Mare! Oamenii se tem că se pregătește o deturnare a alegerilor prin flotanți

Protest contra flotanților din Zorlențu Mare! Un grup format din zeci de protestatari s-au adunat în fața instituțiilor din Reșița să își strige dezacordul față de situația numărului de flotanți despre care, spun ei, l-ar avantaja pe candidatul PNL, Marius Ișfan.

Un număr de câteva zeci de oameni din Zorlențu Mare s-au organizat și au venit la Reșița pentru a protesta contra flotanților din comuna lor. Oamenii sunt nemulțumiți și spun că se urmărește deturnarea alegerilor prin votul unor oameni care nu au nimic în comun cu localitatea cărășeană. Protestatarii au mers pe rând în fața Direcției pentru Evidența Persoanelor, a Inspectoratului de Poliție Județean și apoi s-au deplasat la Prefectură.

„Susținem primarul pe care îl avem (n.r. Martin Cornea) și nu mai susținem vechea dictatură Papuc care ne-a condus 20 de ani și nu a făcut nimic pentru comună. Singurul primar care îndrăznește și vrea să facă ceva pentru comună e primarul actual. Nu primim buletinele vizate cu viza de domiciliu. Locuitorii comunei primesc pentru clanul Ișfan să îl voteze, din Craiova și alte orașe străine de comuna Zorlenț. Vin, pun viza pe primar «votat» și mâine au plecat și soarta noastră rămâne în mâinile lui. Nu îl mai vrem primar. Nu avem treabă cu organizația din care face parte, organizația să-și fi ales candidat”, a povestit unul dintre protestatari.

„Vrem dreptate, să se voteze din comuna Zorlențu Mare, copiii noștri care trăiesc în Reșița și își fac viză la bunici! Nu străinii! Asta dorim! Are sute de mii de votanți care nu sunt din comuna noastră și nu avem nevoie să voteze”, a spus o votantă nemulțumită.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

„Câte proiecte a făcut primarul nostru din comuna Zorlențu Mare, n-au fost de acord consilierii cu niciun proiect, că domnul primar a avut patru consilieri și Ișfan a avut cinci. Eu m-am dus în birou să întreb de ce nu e de acord să se facă drumurile la Zorlenț, m-a împins și acum spune în comună că eram mort de beat!”, a declarat unul dintre bărbații veniți la protest.

La ieșirea din fața Prefecturii, protestatarii au avut un scurt dialog cu președintele Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu, care le-a ascultat punctul de vedere. Liberalul Ișfan a mai fost cercetat în trecut pentru mită electorală, în timpul alegerilor din 2016. Candidatul a fost prins în flagrant cu o pungă plină cu cărți de identitate și o sumă de bani.

tmc 640