FOTO. Primele pagube cauzate de furtună în Banat! Case inundate, mașini avariate și acoperișuri smulse de vânt

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Furtuna a făcut ravagii în localitățile din Banat. Patru case au rămas fără acoperiș în Racovița, opt case și 27 de curți au fost inundate în Glimboca și apa a pătruns în două demisoluri ale unor imobile din Lugoj.

Codul galben de inundații este valabil în intervalul 14 iunie–16 iunie și vizează scurgeri importante de pe versanți, precum și creșterea debitelor râurilor Bega, Timiș, Bârzava și Moravița. De asemenea, este anticipat un grad ridicat de instabilitate atmosferică. Codul portocaliu emis de meteorologi, valabil în perioada 14 iunie–15 iunie, vizează căderi de apă în cantități însemnate, grindină și vânt puternic. Codul roșu, încheiat astăzi la ora 17.00, s-a manifestat prin averse torențiale de 30-40 l/mp în Gavojdia, Darova, Victor Vlad Delamarina, Boldur, Criciova, Știuca.

Primele pagube produse vizează patru acoperișuri smulse în Racovița și o mașină avariată. În Lugoj, s-a înregistrat inundarea demisolului Parohiei Învierea Domnului și subsolul unei locuințe. Pompierii monitorizează situația și sunt pregătiți să intervină în orice moment.

 

promovare banner maxagro Muzeul TM

În Caraș-Severin, localitatea Glimboca, s-au înregistrat inundații la opt case și 27 de curți. De asemenea, un autoturism a fost avariat. Prefectul Cristian Gâfu și inspectorul-șef ISU Semenic, Cristinel Coneru, se află la fața locului. Pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Caransebeș intervin cu două motopompe. Eforturile sunt susținute de localnicii care au participat la decolmatarea unui podeț. În urma intervenției, apele au început să se retragă.

 

ISU Banat prezintă o serie de recomandări pentru cetățenii din zonele afectate de furtună. Aparatura casnică trebuie deconectată de la sursele de curent electric și adăpostirea de vânt, respectiv grindină, trebuie făcută în spații care asigură protecția persoanelor. Mașinile trebuie parcate în zone ferite, la distanțe sigure de copaci sau stâlpi de electricitate. Măsurile de siguranță pentru persoanele din mediul rural enumeră curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru evacuarea normală a apelor pluviale. Aplicația DSU vine în ajutorul celor care vor să afle informații suplimentare sau date în legătură cu manifestarea fenomenelor periculoase, precum și site-ul fiipregatit.ro.

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/