Aplicație pentru inventarierea arborilor la Timișoara! Nicolae Robu: „O să vedeți ce plan am pentru copaci”

Întrucât internauții și nu numai au sesizat tăieri de copaci în ciuda faptului că edilul Timișoarei susține că se implică în plantarea lor, Nicolae Robu a vorbit despre o aplicație pe care dorește să o implementeze pentru a monitoriza plantarea copacilor din oraș. 

Primarul Timișoarei a precizat că va investiga împreună cu cei de la Mediu neregulile raportate în acte și unde mai exact au fost tăiați copaci în neștire. Nicolae Robu spune că s-au plantat mulți copaci în cei opt ani de când e la conducere și că unii copaci sunt tăiați pentru că reprezintă o vegetație spontană. Așa se face că primarul s-a gândit la o aplicație care să conțină o bază de date pentru a inventaria copacii plantați. Nicolae Robu vrea ca fiecare copac să fie inventariat cu pozițiile sale GPS și datele despre soi și plantare.

„E o muncă ce va lua timp, dar vrem să facem asta. Veți vedea dezvoltările în timp. Noi suntem plantatori de copaci. Eu chiar iubesc copacii. O să vedeți adevărul în privința tăierilor. O să ne uităm pe Google Maps în urma rapoartelor să vedem dacă chiar au fost acolo copaci. Când se intervenea, existau copaci cu diametru de 1 centimetru, 3, 7, 20 unii. Nu s-a dus nimeni să măsoare. După mintea lor cei care au făcut raportul, fără să se gândească la consecințe, tot ce au tăiat au numărat și au ajuns la sute. Aceștia se raportează ca și copaci tăiați? Suntem terenuri de construcții, nu spații verzi care să aibă vegetație întreținută. Așa se explică numărul mare de arbori care se spune că au fost tăiați. Asta e realitatea demonstrată! Mai tăiem copaci ca să putem să funcționăm, unii încurcă, dar în locul lor ne străduim să plantăm la maxim.”, a spus Nicolae Robu.

leader board 728 x 90 px