FOTO Primăria Timișoara, intervenții pe 170 de străzi după furtuna puternică de noaptea trecută

copac cazut

Mobilizare în mai multe zone ale Timișoarei, cu scopul înlăturării efectelor furtunii puternice de noaptea trecută. Primarul Dominic Fritz anunță că se intervine pe 170 de străzi, cea mai afectată fiind zona de sud a orașului.

Primăria Timișoara s-a mobilizat încă de la primele ore ale dimineții cu scopul înlăturării efectelor furtunii puternice de noaptea trecută care s-a abătut asupra orașului. Potrivit edilului-șef, cea mai afectată este zona de sud a Timișoarei, unde sunt copaci căzuți, crengi rupte și accese blocate, semne de trafic rupte sau căzute, precum și colmatări locale. Astfel, echipe de intervenție se află încă de la primele ore din zi în Șagului, Girocului, Dâmbovița, Soarelui și Freidorf.

Am avut debite localizate de 25.300 litri pe secundă, comparativ cu condițiile de vreme fără intemperii când sunt 1.400. Aquatim a intervenit rapid pe întreg parcursul nopții cu 30 de oameni. Au decolmatat rețeaua de canalizare, în momentul în care aceasta a fost suprasolicitată și a antrenat material solid spre scurgeri. Câteva străzi au fost deci inundate, iar principala cauză au fost mizeriile aruncate în rețea”, a afirmat Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei a mai anunțat că au fost inventariate peste 170 de străzi care au nevoie de intervenții după furtuna de noaptea trecută.

Companiile de spații verzi lucrează la defrișări și toaletări. Prima prioritate astăzi este să ne asigurăm că avem carosabilul, trotuarele, aleile și accesele libere, urmând apoi debarasarea. Datorită volumului de muncă nu vom finaliza azi, dar în următoarele zile materialul vegetal de pe spațiul public va dispărea. De asemenea, echipele SDM se ocupă de reparații la semnele de trafic și semafoarele afectate, pentru a asigura siguranța traficului și a celor care folosesc drumurile publice și Poliția Locală asigură sprijin pentru toate aceste demersuri, încă de azi noapte”, a detaliat Dominic Fritz.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

copac cazut3

copac cazut2

copac cazut1

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/