FOTO. Premieră, la Timișoara. Sute de iubitori ai sportului au participat la prima ediție a Poli Bike Challenge

poli bike 4

Universitatea Politehnica Timișoara organizează sâmbătă prima ediție a POLI BIKE CHALLENGE, în parteneriat cu Asociația Club Sportiv Velocitas, Corratec, Tazz și Primăria Timișoara. Evenimentul are loc în contextul aniversării a 100 de ani de la înființarea Societății Sportive Politehnica Timișoara și este înregistrat în calendarul Federației Române de Ciclism. 

Festivitatea de deschidere a avut loc la ora 13, în prezența organizatorilor. Toți participanții au luat apoi parte la un tur festiv de recunoaștere a traseului: Piața Operei – Parcarea Modex – str. 20 Decembrie 1989 – bdul. CD Loga – bdul. Regele Ferdinand I – str. 20 Decembrie 1989 – bdul. I.C. Brătianu -Parcarea Modex – sosire Piața Operei.

Organizatorii au pregătit patru curse pentru toate categoriile de vârstă sau nivelurile de pregătire, toate cu premii substanțiale: cursa pentru copii, open, amatori și elite. Cea din urmă este destinată cicliștilor profesioniști, iar singurul tip de bicicletă acceptat este cursiera.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

În intervalul în care au loc cursele, circulația pe străzile incluse în traseu este închisă, iar transportul public este deviat pe rute alternative.

„Este un succes categoric, sunt peste 300 de participanți înscriși în cursă. Din punct de vedere tehnic, totul este foarte bine pregătit, probabil că cel mai interesant va fi atunci când sportivi licențiați vor lua startul pentru că ei sunt profesioniști și spectacolul va fi la un alt nivel. Acum am deschis sezonul cu acest eveniment organizat de Clubul Velocitas în parteneriat cu Universitatea Politehnică. În vara avem și alte evenimente pregătite pentru sportivi și amatori, evenimente de ciclism și cu siguranță ar trebui ca anul viitor, în aceeași perioadă, să ne revedem aici. Poate și cu mai mulți participanți. Cred că e foarte important că există o susținere din partea Primăriei Timișoara, au fost de acord să închidă o bună bucată de drum ca acest eveniment să se poată desfășura. Important e că oamenii conștientizează importanța sportului în viața lor și participă la astfel de evenimente.”, a declarat Roxana Alexa de la Clubul Velocitas.

poli bike 5

Festivitatea de premiere are loc la ora 18. Se vor acorda 39 de premii a căror valoare totală depășește 25.000 lei.

Sumele colectate vor fi direcționate pentru susținerea a doi sportivi campioni din cadrul clubului Politehnica Timișoara care au o situație financiară precară, situație care însă nu i-a împiedicat să aibă rezultate deosebite în plan sportiv.

banner 970 x 250