FOTO Piese de ultimă generație folosite la mașini electrice și hibrid din întreaga lume, prezentate la Timișoara

zf5
1000x100 resita 02

O expoziție inedită are loc în cadrul Iulius Town Timișoara. Este vorba de „eXPO World Tour 2022”, organizată de compania de tehnologie ZF în mai multe orașe europene. Astfel, de marți și până joi, timișorenii pot admira piese de ultimă generație folosite în mașinile electrice și hibrid din întreaga lume.

Timișorenii care au drum la Iulius Town sunt așteptați să participe la o expoziție inedită. În zona acces Food Court, compania de tehnologie la nivel global ZF organizează expoziția „eXPO World Tour 2022”. Astfel, de marți și până joi seara, la ora 22.00, trecătorii pot vedea piese folosite în mașini electrice și hibrid, realizate și cu sprijinul specialiștilor din Timișoara.

zf4

Este vorba de o expoziție de produse din domeniul E-mobility, adică de produse folosite în mașinile electrice sau hibrid. Expoziția face parte dintr-un tur european în care au fost incluse mai multe orașe. Vorbim de transmisii pentru mașini hibride, generația trei, care a fost lansată cândva în 2018 și generația următoare, generația patru, ce a fost lansată în cursul acestui an și o să apară pe mașini cum ar fi BMW Seria 7. Avem și transmisii pentru mașini complet electrice. Aici vorbim de modele cum ar fi Mercedes EQA sau EQS. Este o platformă apărută tot în 2018, deci deja sunt disponibile pe piață. Mai avem partea de electronică de putere, folosită pentru alimentarea motoarelor electrice. Bineînțeles, un reductor, fiindcă, în final, trebuie să existe ceva între axul roților și motoarele acestor mașini electrice, turația fiind foarte mare. Și avem și ceva mai aparte, o bicicletă electrică, are și o parte unde este bateria, o putem folosi în modul în care pedalăm, dar și într-un mod în care ne relaxăm sau urcăm un deal, este mult mai ușor”, ne-a explicat Florin Boc, din partea ZF Group.

La deschiderea expoziției au participat și Dominic Fritz, primarul Timișoarei, precum și Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica din Timișoara.

zf7

ZF electrifică totul, de la biciclete până la camioane grele. În momentul de față, expertiza unică pe care o are ZF este la mare căutare pentru toate tipurile de vehicule – și va continua să fie și în viitor. Când vine vorba de electromobilitate, ZF pune accent pe performanță și eficiență energetică, atât pe parte de hardware, cât și de software. Soluțiile modulare de la ZF vor stabili ritmul pentru sistemele de acționare electrică, ZF rămânând deschisă tuturor tehnologiilor”, a declarat Sever Scridon, Managing Director ZF R&D Tech Center Timișoara.

Așadar, persoanele pasionate de tehnologie și automobile, dar nu numai, sunt așteptate de marți până joi în incinta Iulius Town, în zona acces Food Court, la eXPO World Tour 2022 pentru a afla mai multe detalii despre tot ce înseamnă e-mobilitate și contribuția ZF la un viitor sustenabil.

zf

ZF este o companie de tehnologie la nivel global, care furnizează sisteme pentru autoturisme, vehicule comerciale și tehnologie industrială, care fac posibilă generația următoare a mobilității. În România, ZF are peste 5.000 de angajați în cinci locații (Timișoara, Roman, Oravița, Lupeni, Marghita).

publicitate tmc 640

Printre ele se numără și ZF R&D Tech Center din Timișoara, unde lucrează aproximativ 200 de ingineri, iar numărul lor este în continuă creștere. ZF R&D Tech Center din Timișoara va deveni un hub major în activitatea de cercetare și dezvoltare la nivel global al ZF Group.

zf8

zf6

zf3

zf2

zf1

 

 

publicitate Timisoara banner maxagro