FOTO: Petrecere până la miezul nopţii de Zilele Oraşului!

Sfânta Maria a fost sărbătorită cu fast timp de două zile pe malul românesc al Dunării. Zilele Oraşului din Moldova Nouă au adunat peste 1000 de persoane în centrul localităţii.

Grijile cotidiene au fost uitate, iar cetăţenii din oraşul de pe malul fluviului s-au bucurat din plin de marea sărbătoare de care au avut parte în urmă cu două zile. Administraţia locală Moldova Nouă a pregătit şi anul acesta, de Zilele Oraşului, un amplu program pentru localnici. Distracţia manifestării a început cu parada portului popular, aici etalându-şi costumele ansamblurile din oraş, dar şi din împrejurimi. Participanţii paradei nu au plecat acasă până nu şi-au arătat talentul şi pe scena special amenajată în centrul localităţii. Evenimentul a continuat cu o demonstraţie a poliţiştilor de frontieră din Moldova Nouă, care au făcut câteva manevre specifice cu navele din dotare pe Dunăre. Odată cu superbul apus de soare a început parcă şi petrecerea adevărată. Cunoscuţii solişti de muzică populară Angelica Flutur, Dumitru Stoicănescu, Petrică Mâţu Stoian, Mirela Petrean şi invitata specială Merima Njegomir, una dintre cele mai renumite artiste din Serbia, au încântat publicul, până la miezul nopţii, cu cele mai bune piese de folclor.

,,M-am simţit foarte bine, a fost un spectacol de excepţie, zic eu, şi îi mulţumesc domnului primar pentru invitaţie. Am venit cu mare, mare drag, a fost exact cum îmi doresc eu. Astfel de evenimente şi de fapt motivele de petrecere sunt întotdeauna binevenite”, a declarat, după program, artista Mirela Petrean.

Edilul-şef Matei Lupu a fost prezent în permanenţă la manifestările organizate: ,,Din punctul meu de vedere totul a fost frumos şi bine realizat, sper să fie de aceeaşi părere şi locuitorii din Moldova Nouă. Muzica a fost foarte bună, spectacolele au fost grozave, oamenii au avut posibilitatea de a gusta din bunătăţile comercianţilor, totodată de a socializa. Având în vedere că au fost prezenţi peste 1000 de oameni, eu spun că a fost bine. Întrucât avem colaborări cu mai multe oraşe din Serbia, cum ar fi Veliko Gradişte, Biserica Albă, Golubac sau Kovin, am avut invitaţi şi de peste Dunăre, dar şi o delegaţie din Irlanda, cu care, cu ocazia acestei sărbători, am rezolvat şi o problemă socială”, a afirmat primarul Matei Lupu.

Publicul s-a arătat încântat de eveniment. Majoritatea localnicilor au declarat pentru Express de Banat că Zilele Oraşului au fost mult aşteptate, iar muzica a fost bine aleasă. Cântăreţii au reuşit să facă o atmosferă plăcută, lucru care a adunat de fapt atâţia oameni la eveniment. Cu ajutorul comercianţilor, oamenii s-au bucurat de mulţi mici, cârnăciori şi halbe de bere, dar şi de porumb, cozonaci, popcorn sau vată pe băţ. Cei mici nu au fost daţi la o parte, pentru că de la bâlci nu au lispit trenuleţele, ringhişpilurile sau maşinuţele. Zilele Oraşului de la Moldova Nouă s-au încheiat cu un superb foc de artificii, întreg evenimentul costând administraţia locală aproximativ 50.000 lei.