Catastrofele naturale care au lovit în urmă cu trei săptămâni o mare parte din Serbia au sensibilizat și autoritățile din Caraș-Severin. Bocșenii au pus mână de la mână pentru a sări în ajutorul vecinilor de peste graniță.
Peste 12 tone de produse au plecat astăzi de la Bocșa într-o coloană oficială condusă de edilul-șef Eugen Cismăneanțu. Bocșenii au solidarizat cu frații lor din Serbia și au răspuns cu promptitudine apelului lansat de autoritățile locale pentru strângerea cât mai multor ajutoare care să pună un zâmbet pe fețele celor aflați în nevoie.
Camioanele care au plecat din Bocșa au fost încărcate încă de aseară cu alimente neperisabile, produse sanitare și apă. Bisericile au avut un rol important în adunarea celor 12 tone de ajutoare. De asemenea, și mediul de afaceri din Bocșa a sărit în ajutorul fraților sârbi fără să stea pe gânduri.
„Este un mic gest pe care orașul Bocșa îl poate face și îl facem cu mare drag. Vreau să scot în evidență dorința de a ajuta a celor mai mulți bocșeni. Aici aș enumera bisericile din oraș, dar și firmele care au sărit să ajute fără să stea pe gânduri. În două zile am reușit să adunăm 12 tone și jumătate de ajutoare, de apă minerală și plată, sucuri, ulei, făină, zahăr, tot ceea ce este nevoie. Nu s-au donat lucruri de aruncat, totul este de calitate maximă, au fost dăruite cu mare drag de către bocșeni și le mulțumesc că putem duce numele orașului nostru peste hotare”, a explicat edilul-șef Eugen Cismăneanțu.
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157645028245331″]
Camioanele pline cu ajutoare au plecat spre Serbia în dimineața acestei zile și vor fi așteptate cu brațele deschise peste graniță. Autoritățile locale din Bocșa sunt mândre de modul în care bocșenii s-au mobilizat pentru a întinde o mână de ajutor sârbilor aflați în nevoie.
„Cred că este un motiv de mândrie pentru noi, bocșenii, și arătăm că dacă până acum am fost obișnuiți să primim, iată că de această dată începem să ne obișnuim să oferim și noi celorlalți frați ai noștri care se află în nevoie și care în urmă cu trei săptămâni au fost loviți de o catastrofă naturală”, a mai menționat Eugen Cismăneanțu.