Personalul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Timișoara are cinci noi colegi virtuali. Unitatea sanitară beneficiază de un proiect pilot, „Infirmiera Virtuală”, la fel ca alte șase spitale din țară.
Realizatorii proiectul spun că un singur asistent virtual poate preveni până la 180 de contacte cu potențial de infectare a cadrelor medicale. „Avatarurile din prima linie” sunt atribuite Zonei Roșii a Unității de Primiri Urgențe a spitalului, cu scopul de a reduce la minimum riscul de contaminare a personalului medical care ia contact cu suspecții și persoanele confirmate cu SARS-COV2.
Fundația United Way România și Metropolitan Life se implică în proiectul „Infirmiera Virtuală”, pentru a crea o rețea de avataruri cu înfățișarea unui cadru medical, dar virtual, care au toate setările pentru a intra în gardă la prima pornire și care să aibă calități umane: simple și sociabile. Cu ajutorul lor, medicii, asistentele medicale și infirmierele pot comunica video și text cu pacienții, iar contactul direct rămâne să fie realizat în situații esențiale pentru sănătatea acestora.