FOTO. Pepiniera din centrul Timișoarei, vizitată de peste 100.000 de persoane

pepinieraa2
po 1000x100px (3)

Pepiniera din centrul Timișoarei se bucură de un succes răsunător. Peste 100.000 de persoane au admirat Piața Victoriei din turnul cu plante.

Pepiniera amplasată pe platoul din fața Operei a devenit unul dintre cele mai vizitate locuri din Timișoara. Primarul Dominic Fritz anunță că peste 100.000 de persoane au trecut pragul turnului cu plante, în ultimele cinci luni, pentru a admira centrul Timișoarei de la înălțime.

Peste 100.000 de vizitatori au urcat în pepiniera din centrul Timișoarei în ultimele cinci luni de când a fost instalată. A înverzit și a înflorit de atunci. Cred că cifrele vorbesc de la sine. Este cel mai vizitat loc, cel mai dezbătut, cel mai fotografiat și a devenit un obiect îndrăgit și de turiști și de timișoreni. Nu cred că sunt turiști care să nu dorească să urce acolo. La primul etaj, temperatura e cu cel puțin 6 grade mai mică decât în piață”, a afirmat edilul-șef.

pepinieraa4

Numărul mare de vizitatori ai pepinierei în cele cinci luni de existență a fost motivul evenimentului „Sărbătorim 100.000 de bucurii”, organizat de Ordinul Arhitecților din România, Filiala Timiș, miercuri. În ziua evenimentului, peste 1.700 de persoane au vizitat pepiniera.

Un sondaj al Universității de Vest arată aproape unanim că lumea spune că a fost o experiență pozitivă. Pentru mine asta e o dovadă că merită să ne asumăm și riscuri, și controverse și să avem răbdarea să urmărim cum evoluează lucrurile. Pepiniera e o instalație temporară, dar ne-a învățat foarte multe despre oraș, despre felul în care dezbatem teme importante în comunitatea noastră. La finalul proiectului, rolul de pepinieră va fi îndeplinit, iar plantele vor reveni orașului. Până atunci, finalizăm și concursul de soluții arhitecturale pentru Piața Victoriei și vom prezenta o viziune pentru cel mai emblematic spațiu al Timișoarei”, a declarat Dominic Fritz.

Pepiniera poate fi vizitată în orice zi între orele 12.00 – 22.00.

1000x200 dacus 02

pepinieraa7

pepinieraa6

pepinieraa5

pepinieraa3

pepinieraa1

 

Banner night theater LightsON TM 2023 1000x100px