FOTO. Pentru trei zile, zona Secu a devenit kilometrul zero al distracției!

etnica 11

Festivalul Etnica, așa cum a fost redenumit evenimentul Zilele Reșiței, s-a mutat la Șură, după ce prima ediție a avut loc în Parcul Tricolorului. Lucrările de pe Bulevardul Republicii au determinat autoritățile să aleagă o altă destinație. Și nu au dat greș, locația aleasă pentru ediția din acest an fiind bine pusă la punct de organizatori, Primăria Reșița și SC Piețe SRL, iar cei care au participat la evenimentul de pe malul Lacului Secu s-au declarat mulțumiți pe deplin.

Atmosferă de poveste în cea de-a doua seară a Festivalului Etnica de la Șură! Oameni relaxați, muzică bună, meșteșugari și comercianți handmade, ateliere pentru copii, preparate culinare pentru toate gusturile și, poate, cel mai important, un cadru natural de vis, pe malul Lacului Secu.

Participanții, nici mulți, dar nici puțini la număr, au apreciat nu doar programul oferit de organizatori, ci și felul în care platoul Secu a fost amenajat pentru cea de-a doua ediție a festivalului dedicat multiculturalității, cu artiști consacrați, dansuri populare ale ansamblurilor celor mai reprezentative etnii din zona noastră.

Primele două zile ale evenimentului au fost dedicate etnicilor germani, croați, cehi, maghiari și sârbi, iar pentru această seară este programată să susțină un program artistic și minoritatea ucraineană, alături de alți invitați aduși de Primăria Reșița.

Organizatorii au pregătit și două zone pentru gurmanzi: una de ospăț, cu preparate culinare cu vânzare, și o alta de degustare, cu prezentare gastronomică și degustare de preparate tradiționale cehești din zonele Șumița, Bigar, Sfânta Elena și Gârnic și degustare de gulyas, preparat și oferit de minoritatea maghiară reprezentată de Asociația Platanus.

De distracția celor mici s-au ocupat actorii Teatrului DA, într-un cadru amenajat special pentru aceștia la umbra copacilor, iar pentru iubitorii de frumos, organizatorii au pregătit o  zona expozițională, Copacul Vieții, cu picturi realizate de Iosif Mleziva.

Așa că dacă nu ați ajuns încă la Șură, vă îndemnăm să o faceți, pentru că nu veți regreta! Vă veți simți, cu siguranță, minunat, departe de forfota și căldura din oraș. Pentru cei care nu au mașină sau pur și simplu nu doresc să conducă până la Secu, operatorul de transport local, TUR Reșița, face curse speciale până la locul evenimentului, pe următorul traseu: stația Fabrica de Pâine (Strada Timișoarei) – Govândari – stația Nera – Muncitoresc – Lacul Secu/La Șura, preț bilet: 2,5 lei, cu plecare din oră în oră, tur-retur, în intervalul 10.00 – 19.00. Întoarcerea la Reșița, pe traseul: Șură – stația Piața Republicii (Muncitoresc), preț bilet: 2,50 lei, zilnic, la ora: 23.00.

Programul din ultima zi a festivalului, duminică, 3 iulie, cu începere de la ora 19.00, este următorul:

 • Suită de dans Centrul pentru Persoane Vârstnice Reșița;
 • Grupul vocal de copii din Sălbăgelul Nou, coordonator: Ileana Popescu;
 • Grupul vocal Glasul Ucrainenilor, coordonați de prof. dir. Ivan Liber;
 • Ansamblul Folcloric Bârzava, suită de dans Banatul de Munte, coregraf: Petrică Bagiu, coordonator artistic Maria Aghescu;
 • Sanela Miloș și orchestra Au Banatu’, condusă de Marian Miloș;
  Marius Ciprian Pop;
 • Grupul vocal-instrumental Huțulii din Banat, coordonator: Nicolae Hrin Nicolae;
 • Ansamblul Folcloric Bârzava – suită de dans din zona Olteniei, coregraf: Marin Barbu;
 • Delia Barbu;
 • Zorica Savu;
 • Matilda Pascal Cojocărița:

Prezentator: Dan Liuț

etnica 1

etnica 2

etnica 3

etnica 4

etnica 5

etnica 6

etnica 7

etnica 8

etnica 9

etnica 10

etnica 12

etnica 13

etnica 14

etnic 15

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/