Cor comunitar în anul Capitalei Culturale Europene. Timișorenii, invitați să ia parte

cor1
po 1000x100px (3)

Filarmonica Banatul vrea să realizeze un cor comunitar în anul 2023, când Timișoara va deține titlul de Capitală Europeană a Culturii. Astfel, timișorenii vor putea să se înscrie în luna ianuarie a anului viitor, urmând a cânta alături de muzicieni.

Printre planurile Filarmonicii Banatul pentru anul 2023, când Timișoara va deține titlul de Capitală Europeană a Culturii se numără și înființarea unui cor comunitar, format din simpli cetățeni care doresc să învețe să cânte.

În luna ianuarie o să se lanseze ceea ce o să considerăm, cred, proiectul nostru cel mai important din Capitala Culturală Europeană. Și anume, corul comunitar. Acesta constă în a chema înspre Filarmonică voluntari, oameni care doresc pur și simplu să facă parte din corpul muzical și doresc să învețe să cânte, doresc să ia parte la repetiții. Puțin câte puțin, aceștia vor fi „antrenați” de către muzicienii Filarmonicii Banatul și vor fi integrați în proiectele noastre din anul Capitalei Culturale Europene”, a explicat dirijorul Gabriel Bebeșelea, care a lucrat la programul artistic al Filarmonicii Banatul din Timișoara pentru anul 2023.

1000x200 dacus 02

Gabriel Bebeșelea a precizat că punctul culminat va fi în luna august a anului viitor, de Zilele Timișoarei, când corul comunitar va interpreta „Oda bucuriei” pe scena evenimentului.

Acest proiect va fi lansat în luna ianuarie și va fi condus până în luna august, dar eu mi-aș dori ca acest concept să rămână o tradiție a Timișoarei, pentru că corurile comunitare din întreaga Europă au schimbat, de fapt, fața a ceea ce se întâmplă din punct de vedere al implicării și al participării cetățenilor din acel oraș la actul cultural. Ne interesează foarte mult ca muzicienii să facă parte din comunitate, iar comunitatea să ia parte efectiv la actul cultural, să nu mai existe o barieră artificială, imaginară între cele două planuri”, este de părere dirijorul.

Banner night theater LightsON TM 2023 1000x100px