FOTO. Peisaj dezolant în Parcul Civic din Timișoara. Fritz: „Și acolo este un proiect care nu a fost planificat așa cum ar fi trebuit”

Șantierul de la Parcul Civic din Timișoara, din spatele hotelului Continental, este abandonat și asta nu doar din cauza iernii. Firma care s-a ocupat de lucrări a intrat în insolvență, iar constructorii au tot cerut amânarea termenului la care să fie gata lucrările. Autoritățile locale speră totuși ca acestea să fie gata în 2021. 

Dominic Fritz se declară nemulțumit de modul în care înaintează șantierul, însă spune că și acest proiect este unul care de la bun început nu a fost planificat așa cum ar fi trebuit.

„Firma care a fost aleasă a intrat între timp în insolvență, a tot cerut amânări, acum din cauza iernii a cerut încă o amânare și o mărire de sumă contractuală pentru că proiectul tehnic a fost făcut acum 10 ani și nu mai corespunde, nu mai este actual. Vor fi mai mulți bani. Și acolo este un proiect care, din păcate, nu a fost planificat așa cum ar fi trebuit. Nu sunt mulțumit de cum merg lucrările.”, a spus primarul Timișoarei, cu precizarea că autoritățile încearcă să urgenteze finalizarea lucrărilor din parc în acest an.

Primăria Timișoara a predat amplasamentul pentru organizarea șantierului în Parcul Civic în noiembrie 2019. Parcul a fost închis pentru lucrări din decembrie 2019. Totul ar fi trebuit să fie gata în 6 luni. În proiect erau prevăzute refacerea aleilor, montarea unor stâlpi de iluminat, o fântână decorativă, dar și amenajarea unui sistem de irigare computerizată. De asemenea, în parc ar fi trebuit să fie montat un nou mobilier urban. Contractul a avut o valoare inițială de 6 milioane de lei.

CITEȘTE ȘI: Parcul Civic va intra în renovări. De asemenea, se reface și Pasarela Îndrăgostiților