Autorii faptelor de violență domestică vor avea șansa la reabilitare. În Timiș se caută un spațiu pentru realizarea unui centru de consiliere

În Timiș se caută un spațiu în care să se realizeze un centru regional pentru consilierea autorilor de violență în familie. Autoritățile spun că astfel s-ar putea reduce numărul agresiunilor împotriva femeilor. 

Pentru ca centrul să devină operațional e nevoie de aprobarea în plenul CJ Timiș a unui acord de parteneriat tripartit care include administrația județeană, Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES) și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș (DGASPC).

Rolul CJT este ca împreună cu cei de la DGASPC să identifice spațiul necesar înființării centrului de consiliere pentru agresori și să-i asigure funcționarea pe durata implementării proiectului, cât și pentru încă cinci ani de la încheierea acestuia, prin alocarea fondurilor necesare.

leader board 728 x 90 px

„Violența domestică este o realitate ignorată de prea mult timp și necesită o mai mare implicare a autorităților publice. Parteneriatul cu cei de la ANES ne permite să ne asumăm un rol activ în gestionarea situației, beneficiind atât de expertiză în domeniu, cât și de o finanțare nerambursabilă. Avem astfel toate ingredientele necesare pentru a pune pe picioare această activitate de consiliere foarte importantă.”, a declarat președintele CJ Timiș, Alin Nica.

Centrul va fi realizat în cadrul proiectului „Sprijin pentru implementarea Convenției de la Istanbul în România”, derulat de ANES. Inițiativa beneficiază de o finanțare de 2,5 milioane de euro, prin intermediul Mecanismului Financiar Norvegian 2014-2021, și prevede, printre altele, înființarea a opt centre regionale pentru consilierea agresorilor în situații de violență domestică sau violență împotriva femeilor.