FOTO. Pe lângă proprietățile din Florida și Monte Carlo, Lepa Brena deține acum un teren și la Berzasca

lepa brena 2

Cel mai bine vândută solistă din Balcani, Lepa Brena, a devenit ambasadoare și cetățean de onoare al comunei Berzasca, titlu conferit de autoritățile locale cu prilejul concertului susținut de artistă în ultima seară a Balkan Festival.

Cu o carieră de 40 de ani în lumea muzicală, cu 30 de milioane de albume vândute în întreaga lume, potrivit Wikipedia, artista originară din Bosnia-Herțegovina deține acum, pe lângă proprietățile din Florida și Monte Carlo, și un teren la Berzasca, oferit de autoritățile locale, după ce aceasta a fost declarată cetățean de onoare și ambasadoarea comunei de la malul Dunării.

Înmânarea diplomei a avut loc duminică, cu câteva ore înainte ca artista să urce pe scena Balkan Festival, într-un cadru festiv, la școala din Berzasca. La sosire, Lepa Brena a fost întâmpinată cu pâine și sare de autoritățile locale.

Amfitrionul evenimentului a fost primarul comunei Berzasca, Nicolae Petru Furdui, care a declarat că, de la acest eveniment muzical ce se dorește a fi un brand al țărilor din Balcani, nu putea lipsi artista cu a cărei muzică au crescut generații întregi:

lepa brena diploma

„Am hotărât ca acest festival să fie brandul Clisurii Dunării, al românilor, dar și al sârbilor și al tuturor țărilor din Balcani și din fosta Iugoslavie. Pentru că mulți dintre cei prezenți astăzi aici am crescut cu muzica dumneavoastră, ne-am dorit cu tărie ca la prima ediție a Festivalului Balcanic să fiți prezentă la Berzasca. Și pentru că noi considerăm că sunteți ambasadorul comunei noastre, al noii stațiuni turistice din România, ambasadorul culturii, al muzicii și turismului din Berzasca, din Clisura Dunării, din Caraș-Severin și din România, în semn de apreciere, Consiliul Local dorește să vă înmâneze titlul de cetățean de onoare al comunei Berzasca. Ca surpriză, să știți că orice cetățean de onoare al comunei primește și un teren în proprietate pe raza unității administrativ-teritoriale.”, i-a spus primarul comunei Berzasca artistei.

Lepa Brena le-a mulțumit celor prezenți pentru distincția primită, precizând că va continua să cânte mereu despre iubire și prietenie. Artista și-a amintit și despre concertul de pe stadionul Dan Păltinișanu din Timișoara, susținut în urmă cu mai bine de trei decenii.

„Îmi amintesc concertul din 1986, când am cântat la Timișoara în fața a 60.000 de spectatori, unde am cântat de undeva de sus, de pe o macara. A fost pe timpul Comunismului, pe timpul lui Nicolae Ceaușescu, stadionul a fost înconjurat de tancuri. Nu am înțeles care a fost rostul lor. După acel concert, toate concertele mele au fost înconjurate numai de publicul iubitor de cântec, iar mesajele noastre au fost despre pace, dragoste și prietenie, nu numai cu România, ci pretutindeni în lumea. Sunt onorată că am devenit cetățean de onoare și ambasadoare a acestei comunități. Așa cum am spus-o, mottoul meu este «Haideți să ne iubim!». O să continui să cânt, să răspândesc dragoste și energie pozitivă. Le doresc  autorităților de la Berzasca ca acest festival să devină tradițional, pentru că sportul muzica și cultura sunt cele care adună oamenii.”, a spus artista.

Iar Lepa Brena nu și-a dezamăgit fanii, făcând un show de excepție la malul Dunării, care a durat mai bine de două ore.

lepa brena concert 2

lepa brena concert 3

lepa brena 5