Elevi și profesori din Chișinău, în vizită la Reșița

vizita elevi chisinau
explo 1000x200

Oaspeții vor fi angrenați în activități și ateliere interesante, la care vor participa și peste 100 de elevi și studenți din municipiul de pe Bârzava.

O delegație formată din 40 de elevi și profesori din Republica Moldova – Chișinău se află în această perioadă la Reșița. Aceștia au fost primiți de primarul Ioan Popa, care la începutul anului anunța vizita tinerilor de peste Prut la Reșița. Tinerii vor lua parte la o serie de activități comune, conform acordului de cooperare dintre municipiul Reșița și Sectorul Buiucani al municipiului Chișinău din Republica Moldova. Coordonarea delegației este asigurată de către reprezentantul Sectorului Buiucani al municipiului Chișinău, Rodica Galenco. Cei 33 de elevi și profesorii lor reprezintă Liceul Teoretic „Spiru Haret”, Liceul de Creativitate și Inventică „Prometeu-Protalent” și Liceul Teoretic „Mircea Eliade”.

vizita elevi chisinau 2

Pe durata șederii la Reșița, tinerii vor avea parte de un program dinamic, ateliere variate și activități interesante organizate de profesorii și elevii de la Colegiul Național „Traian Lalescu”, Colegiul Naţional „Diaconovici Tietz”, Liceul de Arte „Sabin Păuța”, studenți de la Universitatea Babeş-Bolyai și de tinerii din Asociația ATOR Banatul de Munte.

„În această săptămână vă veți putea întâlni cu oaspeții noștri pe străzile orașului, în activități de căutare de comori sau în acțiuni de recreere în împrejurimi, dar vor fi implicați și în ateliere de cercetare, laboratoare sau spații de creativitate. În aceste acțiuni se vor implica și peste 100 de elevi și studenți din Reșița.”, transmit reprezentanții Primăriei Reșița.