FOTO. Parc din centrul Timișoarei, în paragină, așteaptă după Inelul IV pentru reabilitare

parc centru mocioni (10)

Parcul Andrei Mocioni, cunoscut mai bine de timișoreni ca Parcul de pe malul Begheiului, a ajuns o ruină. Și nu va fi reabilitat prea curând. Autoritățile așteaptă realizarea Inelului IV pentru a face modernizarea.

Zona de relaxare a ajuns în paragină. Aleile sunt sparte și atât de denivelate încât ar putea fi folosite ca un traseu de off road. Băncile sunt vechi, cu vopseaua crăpată și cu bucăți lipsă. Iarna este netăiată și pe spațiul verde sunt depozitate deșeuri.

parc centru mocioni (8)

Parcul nu a mai avut parte de reabilitare de ani buni și nici nu va avea parte prea curând. Prin zonă va trece Inelul IV de circulație și Podul ISHO peste Bega. Așa că, până nu se va termina acest șantier, autoritățile nu vor moderniza spațiul verde.

parc centru mocioni (4)

Reprezentanții Primăriei Timișoara ne-au transmis că, în această săptămână, angajații de la Horticultura vor tunde iarba și vor face mici intervenții la mobilierul urban. De asemenea, li se va cere să schimbe și coșurile de gunoi degradate.

În ceea ce privește Podul Isho, nu se cunoaște o dată când ar putea începe lucrările. Acum, proiectul este în analiză la Autoritatea Navală, care trebuie să elibereze un aviz.

celtic transilvania 1000x100px

Încă din martie 2020. Edilul șef de atunci spunea că a obținut avizul pentru construirea podului și a pasarelei pietonal de la Ministerul Transporturilor.

pod isho

E o veste foarte bună pentru Timișoara. La solicitarea Primăriei, ISHO a dat în proiectare întregul sector de inel 2, de la calea ferată de pe strada Baader, lărgită la patru benzi, noul tronson de bulevard de 4 benzi care va traversa ansamblul ISHO, noul pod și pasarela pietonală, precum și lărgirea la patru benzi a Splaiului până la sensul giratoriu de pe strada Pestalozzi. Proiectul a fost donat Primăriei Timișoara care acum a obținut cel mai important aviz, iar autorizarea execuției acestor lucrări intră în linie dreaptă.

Proiectul presupune realizarea unui nou drum cuu 4 benzi, trotuare și piste de biciclete între bulevardul Take Ionescu și Splaiul Protopop Meleție Drăghici.

parc centru mocioni (2) parc centru mocioni (9) parc centru mocioni (7)

banner maxagro