FOTO. Ora Pământului, marcată cu lampioane și povești la lumina lumânării!

Luminile s-au stins aseară pentru o oră pe tot mapamondul. Și la Reșița, între 20.30 și 21.30, s-a făcut întuneric! Cei care iubesc mediul au marcat evenimentul într-un mod inedit.

Elevii Școlii 7 au stins lumina aseară, alături de alte peste două miliarde de oameni. A fost Ora Pământului, ora în care oamenii care iubesc natura și care sunt preocupați de problemele de mediu actuale s-au strâns împreună pentru a transmite un mesaj comun forurilor de decizie de pe tot globul. În România, aproape 40 de orașe, printre care și Reșița, au sărbătorit Ora Pământului, la îndemnul WWF-România, care a inițiat campania și o derulează în peste 150 de țări.

Elevii clasei a III-a A alături de profesorul coordonator Cristina Ardeleanu s-au deplasat la Casa de Cultură a Sindicatelor, unde au fost întâmpinați cu cărți frumoase și cu bomboane de angajații Bibliotecii Județene ,,Paul Iorgovici” din oraș. Acestora li s-a alăturat și actrița Camelia Ghinea, care i-a introdus pe cei mici în lumea poveștilor. Rând pe rând, școlarii au citit basme din cărțile selectate cu mare atenție de bibliotecari. După ce au încheiat ora de lectură, aceștia au lansat lampioane, ajutați de părinți.

Ora Pământului sau ,,Earth Hour” este un eveniment internațional, organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an. Are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice. Ora Pământului constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali, cât și de către instituții și unități economice. Potrivit www.wikipedia.ro, acest eveniment este promovat de World Wide Fund for Nature Australia (WWF), un grup internațional de lobby pentru mediu și cotidianul australian Sydney Morning Herald. Prima Oră a Pământului a avut loc la Sydney, cel mai mare oraș din Australia, între orele 19:30 și 20:30, pe data de 21 martie 2007.