FOTO Noul șef al Poliției Locale Timișoara îi pune pe angajați să facă mai mult sport

51911679079 54c249ab05 c

Poliția Locală Timișoara are un nou șef, în mod oficial. Este vorba de fostul jandarm Hajdu Attila, care a depus marți jurământul. Noul director al instituției și-a prezentat obiectivele, printre care se numără și punerea la punct a unui program de pregătire profesională și fizică în mod permanent a angajaților.

Moment special, marți, la Poliția Locală Timișoara. Pentru prima dată de la înființare, instituția nu mai este condusă de un director interimar. Noul șef, care a câștigat concursul organizat de Primăria Timișoara, a depus jurământul. Hajdu Attila este fost jandarm, iar primarul Dominic Fritz crede că acesta va face treabă bună.

Este un moment deosebit în istoria Timișoarei. Este prima oară când se face un concurs și mă bucur că de astăzi cel care a câștigat acest concurs va intra în exercitarea rolului său. Hajdu Attila este un jandarm experimentat. Misiunea lui nu va fi una ușoară. Poliția Locală este o instituție aflată într-un proces de transformare, după mulți ani de stagnare. Provocările rămân în ceea ce privește profesionalizarea Poliției Locale. Ne dorim cu toții ca Poliția Locală să fie o prezență mult mai mare în cartiere, pe stradă, să fie într-un contact constant cu cetățenii, să inspire respect și să se asigure că Timișoara este un oraș în care avem reguli care sunt urmărite de toți. Indiferent câți prieteni ar avea unul sau altul, atunci când vine Poliția Locală în control ești tratat ca orice cetățean care trebuie să respecte regulile. Îi urez succes noului director. O să-l susținem cu tot ce putem din partea Primăriei Timișoara. Cer și colegilor, șefilor de structuri din Poliția Locală să-l susțină cu toată forța, deschiderea și experiența lor. Să fiți deschiși și la ideile noi cu care o să vină, să încercați cu toții să contribuiți ca Poliția Locală să devină din nou o instituție respectată și de forță în Timișoara”, a declarat Dominic Fritz, marți, la sediul Poliției Locale Timișoara.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

De asemenea, viceprimarul Cosmin Tabără a precizat că își dorește ca noul director „să facă din Poliția Locală o instituție tot mai bună”.

51911979560 63aa25df6e c

După ce a depus jurământul, Hajdu Attila a luat cuvântul pentru a vorbi despre principalele obiective pe care și le-a stabilit.

În primul rând, îmi doresc ca polițiștii locali să fie mai prezenți în zona instituțiilor de învățământ, în zona școlilor, unde să purtăm discuții cu profesorii, cu părinții și cu elevii ca să putem identifica din timp situațiile eventual periculoase. Aici mă refer la furturi, cerșetorie, la fenomenul de bullying, la aspectele rutiere periculoase din zona școlilor, la mașinile parcate ilegal pe trotuar, care reprezintă un pericol pentru copii, la trecerile de pietoni periculoase sau în unele zone chiar inexistente. Îmi doresc ca polițistul local să fie în permanent dialog cu cetățenii și pentru asta îmi doresc o prezență activă în cartiere, în piețe, în parcuri, în zonele de agrement. Vreau să ne implicăm în reforma sistemului de parcare prin campanii de eliminare și de ridicare de pe domeniul public al autovehiculelor abandonate. De luna viitoare știm că va fi operațional abonamentul rezident și în acest context fiecare loc de parcare eliberat este un câștig”, a afirmat Hajdu Attila.

În centrul atenției noului șef al Poliției Locale Timișoara se va afla și curățenia din oraș, urmând a fi monitorizate foarte atent șantierele, astfel încât noroiul să nu fie transportat pe străzi. De asemenea, va crește și numărul controalelor la societățile comerciale.

Chiar dacă am lăsat la urmă acest punct, este cel puțin la fel de important ca cele precizate anterior. Îmi doresc ca prezența polițistului local să atragă încredere și respect din partea comunității, iar acest lucru nu-l putem dobândi decât prin profesionalism. Vom pune la punct un program de pregătire profesională și fizică cu caracter permanent. În foarte scurt timp sunt convins că noii mei colegi vor face față cu brio noilor cerințe și provocări pe care le vor întâlni”, a detaliat Hajdu Attila.

51911360026 9c0e609f31 c

51911358841 1535f2f6ae c

51910393447 d707d35535 c

51911679079 54c249ab05 c

51911978560 5284057a06 c

51911459008 8cb508e6eb c

 

 

 

 

banner 970 x 250