FOTO. Noul centru de recuperare pentru copii speciali ar putea fi gata peste un an

santier speranta 1
1000x100 Cuib de vise 1000x100

Noul sediu al Centrului Speranța pe care Consiliul Județean Timiș îl construiește pe strada Cornelia Sălceanu nr. 11 din Timișoara este la 50% stadiu de realizare. Autoritățile județene sunt optimiste și spun că va putea primi copii cu nevoie speciale din august anul viitor. Investiția CJT se ridică la aproape 11 milioane de lei. 

În toamna anului trecut, CJ Timiș dădea ordinul de începere pentru lucrările la noul sediu al Centrului „Speranța” din Timișoara. Constructorul are termen să finalizeze clădirea septembrie 2023. Imobilul va avea o suprafață de aproape 3.000 de metri pătrați, parter și 3 etaje.

„Această clădire care este în construcție va fi prima școală din județ pentru copii cu nevoie speciale cu adevărat modernă și cu toate facilitățile pentru recuperarea acestor copii. Stadiul lucrărilor este la 50%. La parter și etaj avem deja zidăria și se lucrează la instalații. Constructorul este în avans undeva la 5-7% față de graficul de lucrări. Dacă toate lucrurile merg la fel de bine, în august anul viitor ar trebui să recepționăm această clădire, inclusiv cu dotările interioare pentru camere, săli de terapie, bazin de înot și tot ce e prevăzut în proiect.”, a declarat vicepreședintele CJ Timiș Alexandru Proteasa, după ce a vizitat șantierul.

Noua construcție va avea bazin de înot, cabinete medicale și psihologice, pentru logopedie, kinetoterapie, electroterapie, ergoterapie, art-terapie sau meloterapie. Vor exista și spații de cazare pentru părinți și copii și o sală de mese.

STPT job 1000x200

Acum, Centrul „Speranța” își desfășoară activitatea într-un spațiu închiriat, mult prea mic pentru nevoile reale. Noul centru va putea găzdui până la aproximativ 300 de copii, adolescenți cu nevoi speciale. Investiția se ridică la aproape 11 milioane de lei, iar banii sunt asigurați de la bugetul de stat (9 milioane lei) și cel județean (1,6 milioane lei).

Centrul de Resurse și Asistență Educațională Speranța din Timișoara este una din cele 9 școli speciale din județ aflate în subordinea CJ Timiș. Dintre acestea, 6 sunt în Timișoara, restul la Recaș, Lugoj și Buziaș.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/