FOTO. Nevo Parudimos Servicii – construcții, renovări interioare, curățenie și spații verzi

Asociația Nevo Parudimos a înființat, în luna noiembrie 2020, o întreprindere socială de inserție cu scopul de creștere a incluziunii pe piața muncii a grupurilor vulnerabile. Mai exact, membrii comunităților-ghetou din Mociur, Dealu Mare, Moara Juracek și Câlnic primesc un loc de muncă în domeniul construcțiilor, al renovărilor, al curățeniei și al spațiilor verzi și reabilitează locuințele sociale. 

Nevo Parudimos Servicii activează în domeniile: construcții, renovări interioare, curățenie și spații verzi, cu angajați care fac parte exclusiv din grupuri vulnerabile din județul Caraș-Severin. Întreprinderea are ca grup țintă membrii comunităților-ghetou din Reșița (Mociur, Dealu Mare, Moara Juracek, Câlnic), urmărind să ofere acestor oameni un loc de muncă și, de asemenea, să le ofere posibilitatea de a fi beneficiarii direcți ai muncii lor. În prezent, societatea are cinci angajați, toți confruntându-se cu probleme economice.

Nevo Parudimos Servicii lucrează în parteneriat cu Primăria Reșița pentru reabilitarea locuințelor sociale din oraș în care oamenii din aceste cartiere-ghetou să fie relocați. Până acum, au fost reabilitate deja șapte locuințe sociale în care beneficiarii Asociației Nevo Parudimos s-au mutat deja.

„Ne dorim ca această companie să devină una sustenabilă, să ofere cât mai multe locuri stabile de muncă pentru persoanele defavorizate din oraș. Totodată, ne dorim să fim un partener pentru toate companiile care activează în domeniul construcțiilor din orașul Reșița și care au nevoie de muncitori. Scopul nostru pe termen lung este să formăm oamenii cu care lucrăm și să îi oferim ulterior, ca forță de muncă, acelor companii partenere care au nevoie de astfel de muncitori”, spun reprezentanții Nevo Parudimos.

Profitul acestei întreprinderi este reinvestit în activitățile sociale ale Asociației Nevo Parudimos, implementate în comunitățile amintite.