FOTO: Natura sălbatică din județ, loc perfect pentru aventuri inedite!

Localitatea Sasca Montană din Caraș-Severin găzduiește zilele acestea tabăra Aventură în natura sălbatică, serie de activități educaționale din cadrul proiectului Sălbăticia din Carpați, bogăție pentru oameni.

 Tabăra a început în data de 1 septembrie și va ține până mâine. Un număr de 30 de tineri din comunitățile celor cinci Parcuri Naționale din partea de sud-vest a țării se bucură astfel de aventuri inedite în natura cărășeană.

Inițiativele de acest fel au luat naștere din dorința organizației World Wide Fund For Nature de a acorda o atenție deosebită educației pentru mediu. Obiectivele principale ale acestei tabere sunt educarea tinerilor pentru a înțelege conceptul de sălbăticie și facilitarea de experiențe unice în natură pentru ca aceștia să o aprecieze și să descopere beneficiile unui cadru natural cât mai puțin afectat de activități umane neresponsabile.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157647208395602″]

Este esențial ca proiectul Sălbăticia din Carpați, bogăție pentru oameni, pe care îl implementăm în zona Carpaților de sud-vest, să genereze rezultate pe termen lung, iar acest lucru se realizează și prin implicarea generației care urmează. Educarea și informarea tinerilor din imediata apropiere a zonelor de sălbăticie este foarte importantă pentru a avea un impact pe termen lung în conservarea naturii”, spune Raluca Crista, managerul proiectului.

Tabăra Aventură în natura sălbatică reușește să îmbine perfect activitățile educative, grija pentru natură și distracția.

Dorim să facem din tabăra Aventură în natura sălbatică un loc de distracție, dar și un spațiu de învățare. Ne-am propus ca acesta să fie contextul în care se leagă noi prietenii și unde învățăm să apreciem natura așa cum este ea. Este o tabără de aventură cu activități de cățărare și coborâre pe corzi, jocuri în natură, drumeție prin Cheile Nerei și tabără de corturi; 5 zile pline de aventură și distracție în Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița”, a explicat Cătălin Gavrilă, responsabilul de activitățile educative din tabără.

Participanții provin din zonele ariilor protejate Parcul Național Semenic-Cheile Carașului, Parcul Național Cheile Nerei–Beușnița, Parcul Național Retezat, Parcul Național Domogled–Valea Cernei și Parcul Natural Porțile de Fier. Tabăra este gratuită, cheltuielile fiind suportate de către organizatori, respectiv WWF, prin programul de Cooperare Elvețiano-Român. 

Foto: Marius Berchi

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/