FOTO. Muntele Semenic, sub asediul ceții și al viscolului puternic

Sute de turiști au fost luați astăzi prin surprindere de vremea rea de pe munte. Cozi interminabile, zăpadă puțină și gheață pe derdeluș.

Ultima zi de sărbătoare a Crăciunului trebuia să fie momentul prielnic pentru o ieșire la munte. Dar ce te faci când după kilometri buni de condus, de la Timișoara sau chiar din Argeș, te întâmpină un peisaj neprietenos, înghețat și viscolit? Cam așa a fost zugrăvit tabloul Semenicului, care cu ale sale clădiri dezolante a creat imaginea perfectă a unui film de groază. Unde mai pui că drumul de acces de la popasul Prislop spre platou a fost pe multe porțiuni șoc și groază pentru șoferi. Nu din cauza zăpezii, ci din cauza numeroaselor gropi din carosabil.

Dar până la urmă ce nu facem pentru câteva ore de săniuș și bulgăreală, măcar pentru copiii noștri, pentru că de schi nici nu poate fi vorba, în condițiile în care pârtiile efectiv nu existau pentru acest sport, locul lor fiind luat de pâlcuri întregi de iarbă, pământ și pietre, iar zăpada era prezentă doar cu numele, sub forma unei pânze subțiri.

Că au fost echipați sau nu turiștii, un accesoriu sigur nu a lipsit: masca de protecție care acum a jucat un rol dublu protector, și împotriva virusului, dar și împotriva viscolului care te îngheța la propriu.

publicitate ziar expresb 1000x100

Daca nu avem zăpadă, atunci să ne bucurăm de lac!

După doar câteva ore petrecute în nebunia de pe munte, o parte dintre turiști au ales să viziteze Gărâna, acolo unde atmosfera era liniștită și scăldată de raze de soare. Un alt tablou montan, dar cu totul diferit, care te trimitea cu gândul la verile călduroase de la malul lacului și plimbările lungi prin natură.