Centrul de Tineret din Moniom a organizat zilele trecute o minitabără pentru cei aproximativ 30 de beneficiari ai programului „Școala Sufletului”.
Întreaga activitate a fost găzduită și desfășurată, în condiții de siguranță, la Cabana „Claris” din localitatea Văliug, loc în care atelierele centrului de tineret s-au desfășurat periodic în ultima jumătate de an datorită poziționării sale apropiate de natură și a posibilității de a organiza jocuri și discuții într-un cadru care permite explorarea locurilor de către copii în aer liber, lucru care s-a dovedit a fi o mare bucurie pentru ei.
Cei 35 de participanți, cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani, au avut ocazia să se bucure de o serie de ateliere gândite în așa fel încât să le încurajeze gândirea creativă, participarea la dialog, socializarea, curiozitatea și întrebarea, dar și competitivitatea sănătoasă și implicarea în echipă, prin intermediul atelierelor de dezvoltare personală, al dialogurilor duhovnicești și pe diferite subiecte și interese ale copiilor, dar și al jocurilor și provocărilor de a ieși fiecare în față și a-și afirma talentele artistice. Atelierele și jocurile au fost planificate și puse în practică de către echipa de formatori și voluntari a centrului de tineret, prezenți într-un număr semnificativ la această „ieșire în familie”.
„În doar două zile, petrecute în condiții foarte atractive la munte, am reușit să derulăm numeroase activități, atât educaționale, cât și de relaxare și divertisment, dar cel mai important lucru cred că a fost acela că am reușit să fim împreună – copii, voluntari și coordonatori ai programului Școala Sufletului. A fost un timp de calitate petrecut împreună, care a avut darul să ne apropie unii de ceilalți și să întărească această lucrare de suflet în folosul copiilor noștri.”, povestește părintele Mihai Ciucur, coordonatorul Centrului de Tineret din Moniom.
„Școala Sufletului” este cel mai reprezentativ program educațional pe care Centrul de Tineret din Moniom îl are în desfășurare din luna martie a anului 2019. Proiectul are ca primă componentă implementarea multor activități dedicate educării, formării și informării sănătoase a copiilor beneficiari, prin participarea la diverse ateliere, care au scopul de a-i dezvolta pe plan personal, spiritual, moral, social și cultural. Cea de-a doua componentă este reprezentată de gândirea unor ateliere dedicate părinților acestor copii, prin care se încearcă îmbunătățirea comunicării și apropierea tot mai mare a acestora de către fiii lor, părinții participând la activități și discuții atât alături de alți părinți, care își povestesc experiențele, oferă sfaturi și lansează întrebări, cât și alături de copiii lor, întărind, astfel, legăturile dintre ei. La acest program au luat parte, în cei doi ani de activitate, zeci de părinți și copii, atât din Municipiul Reșița, cât și din împrejurimi, fiecare dintre ei rămânând parte vie a poveștii Centrului de Tineret din Moniom.
Vesna Anculia Simici a revenit în țară după opt ani petrecuți în Germania. Fire curioasă și foarte curajoasă și-a închipuit doar că lumea e cu mult mai mare decât...
Informaţiile publicate de expressdebanat.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Vezi termeni și condițiiTel./Fax: 0355.429.481
WhatsApp: 0723.101.061
contact@expressdebanat.ro
publicitate@expressdebanat.ro
Reșița, Str. Făgărașului Nr. 10
Toate drepturile rezervate. © 2024 Express de Banat. ISSN 2248 – 1281