FOTO. Meci sărac în ocazii, niciun punct pentru ASU Politehnica. Mioveniul s-a impus pe furtună

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

ASU Politehnica a pășit cu stângul în noua ediție a ligii secunde, după ce a pierdut acasă la scorul de 1-0 cu CS Mioveni. Meciul a fost foarte anost, cu un joc destul de slab al ambelor formații, total diferit de partida dintre Reșița și U Cluj, decis însă de super-execuția lui Andrei Herghelegiu. Faulturile au fost numeroase, iar Mera de la gazde și Albăstroiu de la oaspeți au fost eliminați, ambii în repriza secundă.

Vremea a fost mult mai „dezlănțuită” decât echipele din teren, mai întâi, cu o vreme mohorâtă, care s-a transformat în furtună, pentru ca până la final de joc să iasă și soarele. În teren, cei aproape 1.000 de spectatori nu prea au văzut cine știe ce execuții. În prima repriză, Axente și Ignea nu au prins spațiul porții cu șuturile lor. În minutul 27, gazdele au rămas fără o schimbare, la accidentarea lui Bogdan Vasile. Pentru Mioveni, Raul Costin a prins un șut bun, dar reținut de Murariu. După 0-0 la pauză, jocul a continuat în aceeași notă și în repriza secundă.

Ca din nimic, în minutul 59, Herghelegiu a înscris, cu un șut plasat, de la peste 22 de metri. Duritatea jocului a dus și la eliminări, ambele dictate după al doilea cartonaș galben. Mai întâi, Mera, în minutul 64, iar apoi, Albăstroiu, de la oaspeți, în minutul 69. La timișoreni, Cherecheș a avut o ocazie irosită, iar în minutul 82, poliștii au cerut penalti la un presupus henț după un șut al lui Axente. ASU Poli a presat pe final, pentru egalare. Fără succes însă, deoarece portarul Croitoru nu a avut mari emoții la două atacuri finalizate cu șuturile prea moi ale lui Pițigoi.

ASU Politehnica: Murariu – Jurj, Mera, Scutaru, Cherecheș, B. Vasile (’27 Schieb, ’80 Lupu), Dros, Manea, Ignea, Trip 9(’60 Pițigoi), Axente

CS Mioveni: Croitoru, Albăstroiu, Bețea, Celea, Burnea (’82 Anghelina), Herghelegiu (’72 Alexe), R. Costin, R. Boboc, Ișfan, Măzărache (’55 Coșereanu), Balint

Petruescu admite că nu i-a plăcut jocul echipei

Antrenorul alb-violeților a recunoscut că echipa nu a arătat cum și-ar fi dorit. „Nu este tocmai începutul de campionat la care ne-am așteptat. Un joc cu un rezultat neconform cu realitatea din teren. Cred că meritam cel puțin un punct după aspectul jocului. Prima repriză jocul a fost echilibrat, nivelul tehnic a fost evident influențat și de starea vremii. Repriza a doua am dominat-o în totalitate, dar jocul s-a decis la execuția de excepție a lui Herghelegiu. Am avut foarte mulți jucători cu cartonașe galbene, chiar mă gândeam să-l protejăm pe unul dintre ei. După ce două schimbări le-am făcut din motive medicale, cu a doua schimbare am zis mai bine să forțăm atacul. (n.r întrebat dacă echipa a arătat cum a dorit el). Din punct de vedere al jocului nu, dar din punct de vedere al atitudinii, mai ales în repriza a doua cred că am încercat să punem în aplicare ceea ce ne dorim să jucăm”, a declarat Petruescu.

Antrenorul Mioveniului, Marius Stoica, a spus că preferă meciurile cu un joc mai dur, deoarece arată dorința jucătorilor de victorie. „Ne-am pregătit foarte bine toată săptămână. Știam că Timișoara e o echipă care joacă bine acasă, cu jucători de valoare, Mera, Scutaru, care știam că sunt foarte buni, Ignea, pe care îl știu de mult timp, la fel și Axente. Nu ne-am asumat riscuri, le-am putut închide jocul. Știam că vor veni cu minge înaltă la nivelul careului. Nu am avut probleme și îmi felicit jucătorii. A fost un joc disputat, probabil și plăcut ochiului, pentru că la Timișoara este și o atmosferă deosebită, cu suporteri deosebiți. Nu pot decât să-mi felicit întreaga echipă, toți au fost minunați astăzi. Herghelegiu este un jucător de calitate, a mai avut asemenea execuții în trecut, va mai avea sigur și pe viitor. Puteam să facem și 2-0 să închidem jocul, dar și presiunea a fost mai mare pe final. Mi-aș fi dorit să avem mai multă cursivitate în joc în momentele decisive, deoarece pe final puteam să fim egalați. Este un joc bărbătesc, care ar trebui să fie disputat, îmi plac aceste jocuri, în care se pune piciorul pentru a câștiga mingea și teren”, a punctat Stoica.

ASU Poli va juca etapa viitoare în deplasare la Târgu Jiu, cu Pandurii.