FOTO. „Măștile jos și uitați-vă unii la alții ca să vă recunoașteți!” A reînceput școala!

După mai bine de trei luni de școală online, astăzi a sunat din nou clopoțelul la Reșița, dar numai pentru elevii claselor primare și pentru cei din anii terminali.

8 februarie 2021 – 15 septembrie 2020 – un scenariu la indigo. Zeci de părinți la gardurile școlii, zâmbetele și emoțiile copiilor ascunse după măști și bucuria revederii față în față cu doamna învățătoare, dar și cu restul colegilor, așa a început prima zi de școală din semestrul doi și prima zi de școală adevărată, după aproape șapte luni de online, cu excepția lui septembrie când elevii au participat la cursuri, cel puțin în județul Caraș-Severin. În cazul micuților din clasele pregătitoare, lucrurile s-au petrecut puțin altfel pentru că abia acum, după ce preț de câteva secunde, în curtea școlii, măștile au fost trase sub bărbie, copiii și-au cunoscut, în mod real, toți colegii, în condițiile în care în foarte multe clase pregătitoare s-a mers pe scenariul hibrid și anume: câte două grupe, fiecare funcționând după un alt program.

„Deși suntem în data de 8 februarie, cu toții avem sentimentul unei zile de 15 septembrie cu emoțiile și bucuriile aferente acesteia, datorită revenirii la școală, datorită reluării cursurilor față în față, deși nu se întâmplă acest lucru pentru toți elevii școlii noastre. Am trecut printr-o perioadă foarte grea, îndeosebi copiii, părinții acestora care au trebuit să le asigure sprijin în această perioadă, dar si bunicii și rudele acestora, cărora le-a fost foarte greu. Ne-am luptat cu nerăbdarea copiilor și a fost firesc să fie așa, cu toții am trecut prin frustrări, pe care până la urmă le-am depășit și acum vedem pe fețele lor bucuria revenirii la scoală și în ciuda măsurilor de distanțare socială toți sunt dornici să intre în clase și să-și reia activitatea.

Sperăm ca într-un viitor cât mai apropiat lucrurile să revină la normal, doresc succes tuturor copiilor, un semestru cât mai bun, plin de reușite, cu multă sănătate și să rămânem în continuare optimiști că lucrurile vor intra pe făgașul lor firesc!”, a declarat Camelia Bălănescu, învățătoare la clasa pregătitoare B a Școlii Gimnaziale Numărul 2 din Reșița.

Dacă la clasa pregătitoare emoțiile au fost foarte mari atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice, același lucru se poate spune și pentru cei mai mari care, deși familiarizați cu sistemul de învățământ, cu colegii, învățătoarea și clasa, bucuria revederii după atâtea luni a fost mare, fapt pe care îl confirmă un alt cadru didactic, Maria Ciontu, învățătoarea elevilor de la clasa a 3-a B, aceeași Școală Gimnazială Numărul 2 Reșița:

„Mă simt ca și cum aș fi în septembrie și aș începe noul an școlar, exact la fel m-am pregătit, cu mari emoții și eu, și copiii, care se pare că îmi transmit că n-au putut să doarmă de emoție pentru că ne reîntâlnim. Întâlnirea față în față a fost mult dorită și așteptată. Cu siguranță semestrul doi va fi perfect, dar totul depinde de noi, de cadrele didactice și desigur de sprijinul părinților.

Din fericire, cu materia suntem la zi, cel puțin în cazul celor care au intrat regulat la cursurile online, acum unii mai trebuie ajutați să recupereze ce n-au reușit să prindă la clasă, dar ne vom face treaba perfect, așa cum suntem obișnuiți. Ne dorim să terminăm semestrul față în față, să avem și alte bucurii care se pot realiza doar în acest scenariu și nu de la distanță, unde puterea de concentrare se pare că este puțin mai mică. Fiind în mediul familial ne mai distrage atenția câte un animăluț de companie, ne ridicăm să bem apă sau să mai servim câte ceva în timpul orei și atunci e normal să fie așa. Atenția nu este total concentrată pe lecție. Și eu le transmit mult succes micuților noștri și putere de muncă pentru cei care sunt încă în mediul online!”. 

Cursurile pentru peste 40% dintre din unitățile de învățământ din județul Caraș-Severin se vor desfășura după un program normal, în scenariul galben, ceea ce înseamnă că vor participa fizic la ore doar preșcolarii, elevii din ciclul primar și cei din anii terminali. Dați click aici pentru STIUAȚIA FIECĂREI UNITĂȚI DE ÎNVĂȚĂMÂNT DIN CARAȘ-SEVERIN.

În funcție de evoluția cazurilor de coronavirus, scenariile se pot schimba pe parcurs, iar toate modificările privind desfășurarea cursurilor vor fi stabilite de fiecare dată în cadrul ședințelor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/