FOTO. Masteranzii de la Arhitectură au pus pe hârtie cum văd ei că ar trebui să arate restaurantul Aeroportului Timișoara

restaurant aeroport tm (8)

Studenții din anul I de la masterul „Tendințe, materiale și tehnologii noi în arhitectura de interior” din cadrul Facultății de Arhitectură și Urbanism au fost provocați să realizeze posibile variante ale unui restaurant situat în cadrul Aeroportului Timișoara. Lucrările lor, proiectele de final de an, au fost expuse în holul Bibliotecii Universității Politehnica din Timișoara. 

Studenții, îndrumați de cadrele didactice Cristina-Maria Povian și Mihai Muțiu, au propus posibile variante ale unui restaurant situat ipotetic în cadrul Aeroportului Internațional „Traian Vuia” din Timișoara. La baza soluțiilor de proiectare propuse a stat promovarea specificului românesc, lucrările fiind realizate de masteranzi în detaliu, incluzând restaurantul, barul, zona de lounge, hol-acces, recepție, garderobe.

 

Cuib de vise 1000x100

Studenții masteranzi au avut ocazia să se confrunte cu o situație identică cu cele reale, de la gestionarea bugetului (maximum un milion de euro) și alegerea materialelor, până la stabilirea corpurilor de iluminat, a cromaticii și chiar a denumirii restaurantului, cu încadrarea în tematica cerută. Au rezultat, astfel, propuneri originale, unele care evocă ideea de călătorie, de zbor, altele – influența naturii, până la tradiții românești inspirate de culori (albastru de Voroneț) sau forme (Pasărea măiastră a lui Brâncuși).

Expoziția poate fi vizitată la Biblioteca UPT pe toată perioada lunii iunie, de luni până joi între orele 9.00 – 20.00, vinerea între 9.00 – 18.00.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/