Aeroportul Timișoara va avea terminal cargo. Anunțul ministrului Transporturilor

277231060 677824413698866 7506357939390733583 n

Aeroportul Internațional Timișoara va avea un terminal cargo. Despre proiect se vorbește de mai bine de 10 ani, dar abia acum s-a găsit și un investitor privat, iar Ministerul Transporturilor finanțează și el construirea un prim terminal.

A fost aprobat studiul de fezabilitate pentru zona cargo, iar Ministerul Transporturilor va finanța proiectul cu 6 milioane de euro.

„Acest proiect a trecut toți pașii necesari, s-a făcut testul investitorului privat, știți că Ministerul poate să finanțeze asemenea proiecte doar dacă se îndeplinesc anumiți pași. Săptămâna viitoare mi-aș dori să semnez ordinul de plată pentru banii care vor intra în contul Aeroportului Timișoara pentru terminalul cargo pentru DHL. Acest terminal cargo este pentru DHL. Ministerul Transporturilor finanțează construcția acestui terminal cu 6 milioane de euro, dă banii aeroportului, aeroportul face toate procedurile, apoi închiriază direct către DHL și apoi returnează acești bani Ministerului în 6 sau 7 ani. Este o bucată din zona cargo”, a declarat, la Timișoara, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Zona de cargo va fi extinsă pe viitor. Ministrul Transporturilor declara, în martie, tot la Timișoara, că în total instituția pe care o conduce va asigura finanțare de 23 de milioane de euro pentru deschiderea de terminale pentru transport marfă la Aeroportul Internațional Timișoara. Din banii încasați din chirie, aerogara va restitui întreaga sumă Ministerului.