FOTO Mâncăruri tradiționale din Banat, în mai multe restaurante din Timiș

mancare3

Turiștii care vin să viziteze județul Timiș pot servi și preparate tradiționale din Banat în 16 restaurante. Aceste localuri sunt incluse pe un traseu semnalizat al gastronomiei bănățene, în cadrul unui proiect intitulat „Gustă diversitatea”.

Turiștii care ajung în județul Timiș pot descoperi mai ușor nu doar frumusețile locului, ci și cele mai bune preparate din Banat. Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș anunță că în 16 restaurante pot fi degustate mâncăruri tradiționale din această regiune.

Asta după ce aceste localuri au fost incluse pe un traseu semnalizat al gastronomiei bănățene. Acest lucru a fost posibil în cadrul unui proiect de promovarea a patrimoniului cultural local care a ajuns la final, intitulat „Gustă diversitatea în grai bănățean”, derulat în parteneriat cu Asociația Patronală Horetim și sprijinit de Consiliul Județean Timiș.

Proiectul a cuprins mai multe etape, printre acestea numărându-se introducerea rețetelor tradiționale din Banat în meniurile restaurantelor din Timișoara, crearea unei Hărți a locațiilor cuprinse în proiect și marcarea acestora cu simboluri specifice ale proiectului sintetizat într-un QR Code, realizarea de materiale de promovare, dar și editarea unui volum care cuprinde rețete tradiționale din Banatul de Câmpie, lucrare semnată de prof. Mărioara Pisat. Locațiile incluse în proiect sunt marcate încă de la intrare, iar clienții pot consulta meniul produselor tradiționale din restaurant prin intermediul unui QR Code realizat de APDT Timiș și pus la dispoziția fiecărei locații partenere. De asemenea, info-centrele turistice din Timișoara și din județ, cât și Asociația Horetim au primit materialele de promovare pentru turiști, hărțile cu detalii privind restaurantele incluse în proiect și volumele de gastronomie bănățeană”, a informat Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș.

mancare6

Concret, turiștii au posibilitatea de a gusta, alături de mici sau ciorbă de văcuță, și borândăul, lacșele sau zama de părădaisă cu tăiței.

Proiectul a demarat în vara acestui an și a avut scopul de a dezvolta oferta de servicii destinate turiștilor care ajung în județul Timiș prin promovarea patrimoniului gastronomic local, dar și de a sprijini industria ospitalității în această perioadă marcată de pandemia de Covid-19.

Cele 16 restaurante în care puteți găsi mâncăruri tradiționale din Banat își desfășoară activitatea în Timișoara, Lugoj și localitatea Altringen. Însă lista celor care doresc să introducă în meniurile lor produse tradiționale din Banat rămâne deschisă și poate fi accesată oricând, din întreaga lume, pe aplicația digitală Discover Timiș sub denumirea „Gustă diversitatea”.

mancare5

mancare2

mancare1

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/