FOTO. Lugojul, transformat în mica Veneție! Lipsa investițiilor în rețelele de canalizare a dus la inundarea străzilor

Administrația Boldea a anunțat săptămâna trecută că își dorește să deschidă ștrandul orașului, însă marca înregistrată a lucrărilor făcute de mântuială sau deloc a făcut ca în ultimele zile întreg orașul să devină un ștrand.

După o ploaie mocănească de câteva ore, Lugojul a devenit o mică Veneție, deoarece rețeaua de canalizare, considerată încă de la începutul mandatului lui Boldea prioritate, nu a putut prelua apa. Și asta în condițiile în care nu a plouat torențial, astfel încât să poată exista scuza că au refulat conductele.

În zona pieței municipale, la „bișnițari”, lângă sensul giratoriu, unde se lucrează de luni de zile cu încetinitorul, apa a devenit primul client al magazinelor.

„La ora 8, când am venit să deschid, era apă peste tot. Ce naiba, suntem în anul 2020 și încă se mai produc inundații pe străzi. Aici se lucrează de luni întregi și nu se vede nimic. Dacă e soare, e praf, iar dacă plouă, ne intră apa în magazine. E bătaie de joc! Primarul nu vine să ne plătească chiria”, ne-a declarat Samuel Nistor, care deține un magazin în perimetrul respectiv.

Probleme au fost și pe splaiul Coriolan Brediceanu, în cartierul MAN, care, de asemenea, a beneficiat de ample lucrări de reabilitare, făcute și ele de mântuială, după cum se vede, pe străzile Ana Ipătescu, Mărășești, Morilor și multe altele.

„În urma ploilor abundente, în această dimineață, pompierii militari lugojeni au fost solicitați să intervină pe mai multe străzi din municipiul Lugoj, pentru evacuarea apei din curțile și subsolurile inundate. Până la această oră, pompierii au fost solicitați pe Splaiul Corneliu Coposu – garaje și boxe inundate, strada Timișoarei, inundație la subsolul unei clădiri, strada Jiul – subsolul unei locuințe inundat, strada Victor Vlad Delamarina – casă inundată, strada Cernei – casă inundată, strada A.C. Popovici – curtea și subsolul casei inundate. Pompierii intervin cu o motopompă de mare capacitate NOVUS, trei motopompe transportabile și două electropompe. Situația este în dinamică”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș. Din cauza ploilor și a lucrărilor prost făcute, probleme au fost și zilele trecute, în special în zona pieței municipale.

Primăria Lugoj ar fi putut interveni în aceste situații prin societatea de apă-canal, care anul trecut a primit două motopompe de mare putere pentru scoaterea apei, predate mai apoi către pompieri pentru că nu a existat personalul necesar pentru a deservi utilajele. Asta pentru că Meridian 22 a fost dusă la un pas de faliment de către Boldea și administrația PSD, motiv pentru care lugojenilor nu le-a rămas decât posibilitatea de a face haz de necaz pe rețelele de socializare.