FOTO. Leoaicele împlinesc visul mai multor copii proveniți din familii defavorizate

tabara 1

În perioada 27 iunie – 3 iulie, Clubul Lions Onix Reșița organizează la Râul Alb tabără educațională „Vis de copil”, la care participă copii cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani, proveniți din familii cu o situație materială precară.

„Vis de copil” este o tabără de educație, cultură, sport și sănătate pentru copiii Reșiței și din împrejurimile ei. În cadrul taberei se derulează mai multe activități, printre care cursuri de igienă corporală și igiena ochilor, ateliere de comunicare, pictură și desen, lecții de educație comportamentală, acțiuni de ecologizare în zona Lacului Secu/Șură, dar și activități de orientare turistică și sportiv-recreative.

La intrarea în tabără, copiii au primit produse de igienă, dar și articole vestimentare și încălțăminte, iar la plecare, potrivit organizatorilor, fiecare copil va primi un rucsac cu emblema Lions. Pe întreaga perioadă, copiii sunt însoțiți și supravegheați de personal calificat, sunt instruiți de profesori-psihologi și le este asigurată și asistența medicală. De asemenea, voluntariatul este prezent în toate activitățile din tabără.

„Tabăra a fost primită foarte bine de copii. După câteva zile, aceștia au început să se cunoască, să facă echipe, să zâmbească, să viseze. Zâmbetul unui copil nu are granițe! Ne bucurăm de fiecare dată, prin fiecare acțiune pe care o facem, că putem aduce zâmbete și bucurie pe chipurile nevinovate ale copiilor. Sperăm că tabăra va fi un real succes, pentru că ne dorind ca, în anii viitori, să continuăm această activitate. De adăugat și că sâmbătă, 2 iulie, se va organiza, într-un cadru festiv, focul de tabără și se vor premia copiii cu rezultate frumoase în activitățile din tabără. De asemenea, se vor picta tricouri, iar cel mai frumos articol vestimentar pictat va fi premiat cu această ocazie.”, a declarat Felicia Quint, membră Lions Onix Reșița și președintele pe zona 2 Vest a Districtului 124 România.

tabara 2

tabara 3

tabara 4

tabara 5

tabara 6

tabara 7

tabara 8

tabara 9